Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 23 december 2020

Klassiskt gelégodis

Klassiskt, vackert och mumsigt. Perfekt julgodis med andra ord. Här får du recept på bärigt gelégodis.

 Klassiskt gelégodis pryder sin plats på julbordet.
Klassiskt gelégodis pryder sin plats på julbordet. FOTO: Dansukker

Söta, snygga och syrliga blir de här vackra gelébitarna. De tar 40 minuter att göra, men de bör stå ett dygn i kylen innan de har den rätta konsistensen.

Läs också: Lands receptskatt – bästa julmaten

Gelégodis

Skriv ut

Ingredienser

  • 15 stycken
  • 500 g valfria bär, frysta
  • 2 dl syltsocker
  • 1/2 dl glykossirap
  • 1 dl vatten
  • olja till formarna
  • Socker att doppa godiset i

Gör så här

  1. Lägg bären i en kastrull och tina på svag värme. Mixa bären och sila genom en finmaskig sil.
  2. Mät upp bärsaften till 200 g och häll den i en ren kastrull. Tillsätt syltsocker, glykossirap och vatten. Koka på svag värme tills massan håller 120 grader.
  3. Smörj formar av silikon, exempelvis is- eller godisformar, med olja och häll i massan. Låt stelna i rumstemperatur i ungefär ett dygn.
  4. Doppa godisbitarna i socker så fastnar de inte så lätt i varandra. Förvaras torrt i burk med lock.

Recept: Dansukker

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen