Recept 23 december 2020
Klassiskt gelégodis
Klassiskt, vackert och mumsigt. Perfekt julgodis med andra ord. Här får du recept på bärigt gelégodis.
Söta, snygga och syrliga blir de här vackra gelébitarna. De tar 40 minuter att göra, men de bör stå ett dygn i kylen innan de har den rätta konsistensen.
Läs också: Lands receptskatt – bästa julmaten
Gelégodis
Skriv ut
Ingredienser
- 15 stycken
- 500 g valfria bär, frysta
- 2 dl syltsocker
- 1/2 dl glykossirap
- 1 dl vatten
- olja till formarna
- Socker att doppa godiset i
Gör så här
- Lägg bären i en kastrull och tina på svag värme. Mixa bären och sila genom en finmaskig sil.
- Mät upp bärsaften till 200 g och häll den i en ren kastrull. Tillsätt syltsocker, glykossirap och vatten. Koka på svag värme tills massan håller 120 grader.
- Smörj formar av silikon, exempelvis is- eller godisformar, med olja och häll i massan. Låt stelna i rumstemperatur i ungefär ett dygn.
- Doppa godisbitarna i socker så fastnar de inte så lätt i varandra. Förvaras torrt i burk med lock.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.