Recept 1 oktober 2019
Knäck i mikron
En snabbversion på knäckkok – kan man önska sig nåt bättre? När sötsuget sätter in har du här ett recept som ger dig en hel sats nykokad knäck – på bara några minuter.
Knäcken kokas i mikron under sju minuter och testas med kulprovet för att få den rätta konsistensen. Häll upp i formar och så vips! En hel burk med nygjord knäck! Mums!
Läs också: Nyttiga lingonremmar – så gör du dem!
Knäck i mikron
Skriv ut
Ingredienser (20-30 st):
- 1 dl strösocker
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl ljus sirap
- 1 msk smör
- 2 msk hackad mandel, gärna skalad
Gör så här:
- Blanda strösocker, grädde och sirap i en skål med hög kant som tål mikrovågsugn.
- Kör på 750 W i 7 minuter. Passa noga om smeten vill koka över, öppna i så fall luckan omedelbart och sänk effekten. Smeten ska bli mellanbrun och vara cirka 125°C. Du kan också testa det klassiska kulprovet för att se att smeten är klar.
- Blanda i 1 msk smör och 2 msk hackad mandel och häll genast upp smeten i formarna. Låt kallna och förvara svalt i tät burk.
- Kom ihåg! I mikron är det viktigt att använda en ganska stor ugnssäker form med hög kant (ca 2 liter) så att det inte kokar över. Har mikrovågsugnen lägre effekt än 750 W kan du behöva köra något längre tid.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.