Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 november 2018

Knäck med lakritskross

Julens givna godisklassiker knäck får förstärkning av krossad turkisk peppar.

 I denna knäck byts mandeln ut mot turkisk peppar.
I denna knäck byts mandeln ut mot turkisk peppar. FOTO: Istock

Ett tips för att veta om knäcken kokat klart är att göra ett kulprov. Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är knäcken redo att hällas upp i formar.

Läs också: Citron- och limefromage med lakrits och hallon

Knäck med lakritskross

Skriv ut

Ingredienser: (75 st)

  • 10 st karameller turkisk peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk smör

Gör så här:

  1. Rör ihop grädde, sirap och socker i en tjock-bottnad vid kastrull.
  2. Koka utan lock tills smeten är 124°. Rör om då och då. Tar 15–30 min.
  3. Krossa karamellerna fint i en mortel. Rör ner karamellkross och smör i smeten.
  4. Fördela smeten i knäckformar.
  5. Låt stelna och förvara svalt.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen