Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 november 2018

Knäck med lakritskross

Julens givna godisklassiker knäck får förstärkning av krossad turkisk peppar.

 I denna knäck byts mandeln ut mot turkisk peppar.
I denna knäck byts mandeln ut mot turkisk peppar. FOTO: Istock

Ett tips för att veta om knäcken kokat klart är att göra ett kulprov. Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är knäcken redo att hällas upp i formar.

Läs också: Citron- och limefromage med lakrits och hallon

Knäck med lakritskross

Skriv ut

Ingredienser: (75 st)

  • 10 st karameller turkisk peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk smör

Gör så här:

  1. Rör ihop grädde, sirap och socker i en tjock-bottnad vid kastrull.
  2. Koka utan lock tills smeten är 124°. Rör om då och då. Tar 15–30 min.
  3. Krossa karamellerna fint i en mortel. Rör ner karamellkross och smör i smeten.
  4. Fördela smeten i knäckformar.
  5. Låt stelna och förvara svalt.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen