Recept 15 november 2018
Knäck med lakritskross
Julens givna godisklassiker knäck får förstärkning av krossad turkisk peppar.
Ett tips för att veta om knäcken kokat klart är att göra ett kulprov. Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är knäcken redo att hällas upp i formar.
Läs också: Citron- och limefromage med lakrits och hallon
Knäck med lakritskross
Skriv ut
Ingredienser: (75 st)
- 10 st karameller turkisk peppar
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl ljus sirap
- 2 dl strösocker
- 2 msk smör
Gör så här:
- Rör ihop grädde, sirap och socker i en tjock-bottnad vid kastrull.
- Koka utan lock tills smeten är 124°. Rör om då och då. Tar 15–30 min.
- Krossa karamellerna fint i en mortel. Rör ner karamellkross och smör i smeten.
- Fördela smeten i knäckformar.
- Låt stelna och förvara svalt.