Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 juni 2017

Knäckesticks med björkkrydda – smakar svensk sommar

Som chips, snacks eller tilltugg på buffébordet. De här supergoda knäckesticksen med björkkrydda har en underbar smak av svensk sommar. Du gör dem enkelt själv.

 Knäckesticks är ett riktigt gott, roligt och nyttigt alternativ till chips och salta pinnar.
Knäckesticks är ett riktigt gott, roligt och nyttigt alternativ till chips och salta pinnar. FOTO: Joakim Nordlund

Eva Gunnare från Jokkmokk är matkreatör. Hon lagar och backar gott av råvaror från naturen. Här har hon kryddat sticksen med torkade björklöv.

Björkkryddade knäcksticks

Skriv ut

Ingredienser

  • 6 dl ljummet vatten
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk honung
  • 2 msk krossade, torkade björklöv
  • 8-9 dl dinkelmjöl
  • 4 dl grahamsmjöl

Gör så här

  1. Börja med att blanda ut jästen i 1 dl ljummet vatten. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda väl. Rör gärna i matberedare i några minuter.
  2. Låt jäsa i 45 minuter. Ta 1/3 av degen och kavla ut på mjölat bakbord. Degen ska bli cirka 3 mm tjock. Kavla sist med kruskavel eller nagga ordentligt.
  3. Skär ut smala remsor som läggs på plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i ugn i 225 grader tills de är bruna, cirka 8 minuter. Låt svalna på galler. Förvara dem gärna i papperspåse så att de bevarar sin krispighet.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen