Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 augusti 2019

Knäckig blåbärspaj

En snabblagad blåbärspaj med ett oemotståndligt knäckigt och sötsalt täcke, signerad Kungsörnen.

 Här är receptet på knäckig blåbärspaj halverat och tillagat i en mindre pajform.
Här är receptet på knäckig blåbärspaj halverat och tillagat i en mindre pajform. FOTO: Kungsörnen

Sirap, grädde, havregryn och socker är som upplagt för ett ljuvligt gott pajtäcke. Resultatet blir sådär underbart sötsalt ovanpå de varma blåbären.

Tips! Det är även gott att smaksätta smeten med lite malen kardemumma eller kanel. Läs också: Latmaskens vaniljsås utan krångel – så gör du råkräm

Knäckig blåbärspaj

Skriv ut

Ingredienser:

  • Fyllning
  • 500 g blåbär
  • ¾ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk potatismjöl
  • Smet
  • 150 g smör
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ½ dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • Till servering
  • Vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Häll blåbären i en pajform. Strö över socker, vaniljsocker och potatismjöl och blanda runt så att alla bär täcks av sockerblandningen.
  3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap och grädde, vispa ihop och dra av kastrullen från värmen. Rör ner mjöl, havregryn, bakpulver, socker och salt och blanda till en jämn smet.
  4. Bred smeten över blåbären och grädda sedan i mitten av ugnen, ca 25-30 min, eller tills pajen fått fin färg.
  5. Servera pajen ljummen tillsammans med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Källa: Kungsörnen

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen