Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 augusti

Knäckig blåbärspaj

En snabblagad blåbärspaj med ett oemotståndligt knäckigt och sötsalt täcke, signerad Kungsörnen.

 Här är receptet på knäckig blåbärspaj halverat och tillagat i en mindre pajform.
Här är receptet på knäckig blåbärspaj halverat och tillagat i en mindre pajform. FOTO: Kungsörnen

Sirap, grädde, havregryn och socker är som upplagt för ett ljuvligt gott pajtäcke. Resultatet blir sådär underbart sötsalt ovanpå de varma blåbären.

Tips! Det är även gott att smaksätta smeten med lite malen kardemumma eller kanel. Läs också: Latmaskens vaniljsås utan krångel – så gör du råkräm

Knäckig blåbärspaj

Skriv ut

Ingredienser:

  • Fyllning
  • 500 g blåbär
  • ¾ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk potatismjöl
  • Smet
  • 150 g smör
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ½ dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • Till servering
  • Vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Häll blåbären i en pajform. Strö över socker, vaniljsocker och potatismjöl och blanda runt så att alla bär täcks av sockerblandningen.
  3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap och grädde, vispa ihop och dra av kastrullen från värmen. Rör ner mjöl, havregryn, bakpulver, socker och salt och blanda till en jämn smet.
  4. Bred smeten över blåbären och grädda sedan i mitten av ugnen, ca 25-30 min, eller tills pajen fått fin färg.
  5. Servera pajen ljummen tillsammans med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Källa: Kungsörnen

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen