Recept 9 augusti 2019
Knäckig päronpaj
En ljuvligt knäckig päronpaj med smuldeg och smak av ingefära, signerad Kungsörnen.
Päronpajernas päronpaj är här! Den smarriga hemligheten ligger i ingefäran och det knäckiga täcket av havregryn, smör och socker.
Servera pajen ljummen med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.
Läs också: Råkräm – latmaskens vaniljsås klar på studs
Knäckig päronpaj
Skriv ut
Ingredienser (4-6 portioner):
- 150 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 3 dl havregryn
- 1½ dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- Fyllning
- 5–6 mogna päron
- 1 tsk färsk riven ingefära, eller ½ tsk mald
Gör så här:
- Värm ugnen till 225 grader.
- Skala, ta bort kärnhuset och skär päronen i klyftor. Lägg dem i en smord pajform. Strö över ingefäran. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt de torra ingredienserna och värm under omrörning tills allt är blandat och sockret har smält.
- Fördela smuldegen över frukten.
- Grädda pajen mitt i ugnen i 15–20 minuter. Servera pajen med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.