Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 augusti

Knäckig päronpaj

En ljuvligt knäckig päronpaj med smuldeg och smak av ingefära, signerad Kungsörnen.

 En knäckigt god päronpaj med sting och smak av ingefära.
En knäckigt god päronpaj med sting och smak av ingefära. FOTO: Kungsörnen

Päronpajernas päronpaj är här! Den smarriga hemligheten ligger i ingefäran och det knäckiga täcket av havregryn, smör och socker.

Servera pajen ljummen med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Läs också: Råkräm – latmaskens vaniljsås klar på studs

Knäckig päronpaj

Skriv ut

Ingredienser (4-6 portioner):

  • 150 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 5–6 mogna päron
  • 1 tsk färsk riven ingefära, eller ½ tsk mald

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skala, ta bort kärnhuset och skär päronen i klyftor. Lägg dem i en smord pajform. Strö över ingefäran. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt de torra ingredienserna och värm under omrörning tills allt är blandat och sockret har smält.
  3. Fördela smuldegen över frukten.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen i 15–20 minuter. Servera pajen med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Källa: Kungsörnen

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen