Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 augusti 2019

Knäckig päronpaj

En ljuvligt knäckig päronpaj med smuldeg och smak av ingefära, signerad Kungsörnen.

 En knäckigt god päronpaj med sting och smak av ingefära.
En knäckigt god päronpaj med sting och smak av ingefära. FOTO: Kungsörnen

Päronpajernas päronpaj är här! Den smarriga hemligheten ligger i ingefäran och det knäckiga täcket av havregryn, smör och socker.

Servera pajen ljummen med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Läs också: Råkräm – latmaskens vaniljsås klar på studs

Knäckig päronpaj

Skriv ut

Ingredienser (4-6 portioner):

  • 150 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 5–6 mogna päron
  • 1 tsk färsk riven ingefära, eller ½ tsk mald

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skala, ta bort kärnhuset och skär päronen i klyftor. Lägg dem i en smord pajform. Strö över ingefäran. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt de torra ingredienserna och värm under omrörning tills allt är blandat och sockret har smält.
  3. Fördela smuldegen över frukten.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen i 15–20 minuter. Servera pajen med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Källa: Kungsörnen

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen