Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 maj 2018

Knäckig rabarbermarmelad

Ett superenkelt recept som passar perfekt på frukostmackan. Så hör gör du egen rabarbermarmelad.

 Foto: Istock
Foto: Istock FOTO: thodonal

Läs också: Ljuvligt god rabarbersaft – med smak av sommar

Rabarbermarmelad

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 kilo rabarber
  • 1 kilo strösocker
  • saft av 1 citron

Gör så här:

  1. Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med socker och citronsaft.
  2. Låt rabarbern stå och safta sig i 15 minuter. Låt sedan koka på svag värme i cirka 40 minuter. Rör om då och då.
  3. Gör marmeladprov: Lägg en klick marmelad på ett iskallt fat. Om du kan dra genom marmeladklicken med en sked utan att den flyter ihop är marmeladen klar.
  4. Häll upp på väl rengjorda burkar och förvara svalt.

Recept: Bella Linde

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen