Recept 17 maj 2018
Knäckig rabarbermarmelad
Ett superenkelt recept som passar perfekt på frukostmackan. Så hör gör du egen rabarbermarmelad.
Läs också: Ljuvligt god rabarbersaft – med smak av sommar
Rabarbermarmelad
Skriv ut
Ingredienser
- 1 kilo rabarber
- 1 kilo strösocker
- saft av 1 citron
Gör så här:
- Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med socker och citronsaft.
- Låt rabarbern stå och safta sig i 15 minuter. Låt sedan koka på svag värme i cirka 40 minuter. Rör om då och då.
- Gör marmeladprov: Lägg en klick marmelad på ett iskallt fat. Om du kan dra genom marmeladklicken med en sked utan att den flyter ihop är marmeladen klar.
- Häll upp på väl rengjorda burkar och förvara svalt.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.