Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 september 2017

Knaprig kålbacon – nyttigt gourmésnacks på minuten

Kålbacon är goda som snacks, topping eller som mellanmål till barnen. Du gör dem enkelt med kål och cashewnötter. Mums!

 Bacon av kål – underbart gott och superenkelt att göra.
Bacon av kål – underbart gott och superenkelt att göra. FOTO: PoppyB

Kål är gott, billigt, nyttigt och oerhört användbart i matlagningen. Ett kul och annorlunda sätt är att göra bacon av bladen. Knaprigt, salt och supergott! De är dessutom jättelätta att göra. Använd till exempel svartkål eller savojkål.

Receptet kommer från den härliga Kålboken av Mette Løvbom.

Läs också: Kål på 3 nya sätt

Kålbacon

Skriv ut

Ingredienser

  • 4½ dl cashewnötter utan salt
  • 1 dl kallpressad olivolja
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 msk tamari eller soja
  • 8 stjälkar svartkål
  • havssalt och nymald svartpeppar

Gör så hör

  1. Mixa cashewnötterna till ett fint mjöl. Tillsätt olivoljan och kör blandningen tills du fått en jämn smet. Tillsätt paprikapulver och tamari och blanda väl. Salta och peppra.
  2. Skär bort det nedersta grova på svartkålen. Täck bladen med smeten – det ska vara rejält med smet på.
  3. Sätt ugnen på 160 grader. Lägg kålbladen på en plåt med bakplåtspapper och ugnsbaka i 25 minuter tills de är knapriga. Ta ut och låt svalna. Förvara i torr och lufttätt behållare.

Recept: Metta Løvbom

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen