Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 juni 2018

Knaprigt fröknäcke med trädgårdens örter

Förgyll sommarbuffén med knaprigt fröknäcke och experimentera med trädgårdens örter efter eget tycke och smak.

 Servera fröknäcket med exempelvis brieost eller färskost.
Servera fröknäcket med exempelvis brieost eller färskost. FOTO: Istock/Mostphotos

Här är ett enkelt recept på knäcke – med färsk rosmarin!

Läs också: Focaccia i långpanna – med tomater och oliver

Fröknäcke med rosmarin

Skriv ut

Ingredienser:

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön + extra till topping
  • 1/2 dl linfrö
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk finhackad färsk rosmarin (kan bytas ut till andra örter såsom oregano, basilika, timjan)
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • flingsalt (gärna med citronsmak)

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser och häll på rapsolja och kokande vatten. Blanda ihop till en smet.
  3. Tryck ut smeten på en inoljad plåt med bakplåtspapper så att brödet blir så tunt som möjligt. Strössla över sesamfrön och rikligt med flingsalt.
  4. Grädda i cirka 1 timme, tills knäcket har fått en gyllenbrun färg och är krispigt. Bryt i bitar och förvara i en burk med lock.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen