Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 oktober 2018

Kocken Mattias Larssons ljuvliga tagliata

Tagliata är en italiensk sommarklassiker som bara tar en kvart att laga.

 Tagliata är en populär och snabblagad rätt från Italien.
Tagliata är en populär och snabblagad rätt från Italien. FOTO: Jakob Fridholm

Nästan allt går att tillaga på grillen. Det tycker kocken Mattias Larsson. Han använder helst en kolgrill, för att det är roligare och ger den mest genuina känslan.

Finessen med den här rätten ligger i den goda blandningen av rena smaker: entrecôte, rucola och parmesanost.

Läs också: Ugnsrostad skördemix med salsiccia och sötstark sås

Tagliata

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 4 skivor entrecôte à 225 g
  • salt och svartpeppar
  • 150 g rucola
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger flingsalt
  • 50 g parmesanost

Gör så här:

  1. Salta och peppra köttet. Grilla det över direkt värme tills du har en kraftig grillyta och köttet är runt 50 grader (det eftersteker och går upp några grader). Låt vila på en skärbräda i ett par minuter.
  2. Lägg upp rucola på fyra tallrikar. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger. Tranchera och lägg på köttet. Strö över flingsalt och riv eller hyvla över parmesanosten.

Recept: Mattias Larsson

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen