Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 augusti

Koka äppelmos de luxe med vanilj och kanel

När äppelträden dignar av mogen frukt – passa på att göra ett riktigt lyxmos till frukostgröten eller yoghurten! Eller varför inte som saftig fyllning i säsongens bakverk?

 Äppelmos med lyxig smak av vanilj och kanel passar fint till som tillbehör till både frukosten och desserten. Fast egentligen är det himmelskt ihop med bara en skvätt mjölk.
Äppelmos med lyxig smak av vanilj och kanel passar fint till som tillbehör till både frukosten och desserten. Fast egentligen är det himmelskt ihop med bara en skvätt mjölk. FOTO: Istock/Ove Lindfors

Recept: Plommonsylt med kanel och kardemummaRecept: Koka eget pektin av äppelkartLäs också: Så ger du gamla fruktträd nytt liv

Äppelmos de luxe med vanilj och kanel

Ingredienser (Ca 14 dl):

  • 1 1/2 kg äpplen
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 kanelstänger
  • 1 urskrapad vaniljstång
  • 4 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk citronsyra
  • 1/2 krm natriumbensoat

Gör så här:

  1. Skölj och skala äpplena. Skär i klyftor och ta bort kärnorna. Lägg äpplena i en gryta.
  2. Tillsätt vatten, kanel, vaniljfrön och själva vaniljstången.
  3. Koka på svag värme under lock tills frukten är mjuk men inte mosats sönder helt, cirka 20 minuter. Rör om då och då.
  4. Ta från värmen och rör ner sockret. Koka upp och rör om tills sockret löst sig. Plocka upp kanel– och vaniljstänger.
  5. Blanda i citronsyra och natriumbensoat som rörts ut i lite av äppelmoset.
  6. Häll upp i varma, väl rengjorda burkar. Sätt på lock och låt kallna. Förvara moset mörkt och svalt.

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen