Recept 25 augusti 2022
Kokt vildsvinsbog med korv och linser
Är du sugen på en riktigt mustig höstgryta? Då ska du prova jägarkocken Anders Levéns kokta vildsvinsbog med korv. Vilka smaker!
Vilda maker från skogen, det är mat för en jägare, tycker jägarkocken Anders Levén som har sammanställt kokboken Laga mer vilt.
Detta härliga recept på Kokt vildsvinsbog med korv och linser kommer från Anders Levéns bok.
Jägaren tipsar!
”Om du förbereder det långkokta vildsvinet och blötlägger linserna i förväg blir det här en utmärkt vardagsmiddag.”
Läs också: Nyttiga morotsfrallor
Kokt vildsvinsbog med korv och linser
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner)
- 4 port puylinser
- 500 g långkokt vildsvin, se recept nedan
- 1 skivad rödlök
- 1 morot i bitar
- olivolja
- 1 liter buljong från det långkokta
- vildsvinet (det du har långkokat)
- salt
- svartpeppar
- 2 heta chorizokorvar
- färska örter, till exempel basilika eller
- persilja
- olivolja
- bröd
Gör så här
- Blötlägg linserna i minst 4 timmar.
- Tärna köttet. Fräs lök och morot i olivolja i en gryta. Tillsätt avrunna linser och häll på buljongen. Låt koka i cirka 20 minuter. Tillsätt sedan tärnat kött och smaka av med salt och peppar. Häll i mer vatten om det behövs.
- Skär korven i slantar och fräs dem i en stekpanna. Lägg ner dem i grytan och låt dem koka med i några minuter.
- Avnjut allt i en djup tallrik med örter, några droppar god olivolja och bröd.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.