Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 september 2018

Kokta musslor med vin och grädde

Hackad chili, tre sorters lök och vitt vin ger sting åt musslorna i det här receptet från Lysekils skärgård.

 Tillredningen sker med fördel i en kittel över öppen eld.
Tillredningen sker med fördel i en kittel över öppen eld. FOTO: Lotta Silfverbrand

En ettårig mussla kan filtrera och rena 2-3 liter vatten per timme. En äldre mussla kan filtrera 2-3 gånger så mycket. Det vet musselodlarna Lars och Maivor Marstone vars vinkokta musslor smakar som godast med en bit bröd.

Läs också: De lever av havets dolda skatter

Kokta musslor

Skriv ut

Ingredienser:

  • 3-4 kg musslor
  • 1 rödlök
  • 3 schalottenlökar
  • 1 halv purjolök, skuren i 1 cm stora bitar
  • 3 morötter, skurna i bitar
  • 1 halv chili, hackad
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • olja
  • hackad persilja

Gör så här:

  1. Hacka alla grönsakerna.
  2. Häll olja i en kastrull och fräs dem i ett par minuter. Tillsätt musslorna, vin och grädde. Koka i cirka 5 minuter, till musslorna har öppnat sig. Kassera de som inte har öppnat sig.
  3. Vänd i den hackade persiljan. Servera med en bit bröd.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen