Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 september 2018

Kokta musslor med vin och grädde

Hackad chili, tre sorters lök och vitt vin ger sting åt musslorna i det här receptet från Lysekils skärgård.

 Tillredningen sker med fördel i en kittel över öppen eld.
Tillredningen sker med fördel i en kittel över öppen eld. FOTO: Lotta Silfverbrand

En ettårig mussla kan filtrera och rena 2-3 liter vatten per timme. En äldre mussla kan filtrera 2-3 gånger så mycket. Det vet musselodlarna Lars och Maivor Marstone vars vinkokta musslor smakar som godast med en bit bröd.

Läs också: De lever av havets dolda skatter

Kokta musslor

Skriv ut

Ingredienser:

  • 3-4 kg musslor
  • 1 rödlök
  • 3 schalottenlökar
  • 1 halv purjolök, skuren i 1 cm stora bitar
  • 3 morötter, skurna i bitar
  • 1 halv chili, hackad
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • olja
  • hackad persilja

Gör så här:

  1. Hacka alla grönsakerna.
  2. Häll olja i en kastrull och fräs dem i ett par minuter. Tillsätt musslorna, vin och grädde. Koka i cirka 5 minuter, till musslorna har öppnat sig. Kassera de som inte har öppnat sig.
  3. Vänd i den hackade persiljan. Servera med en bit bröd.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen