Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 maj 2018

Kolhydratsnålt alternativ till pasta: Svensk hyvlad sparris

Njut av sparris på ett nytt sätt – rå och hyvlad. Ser ut som pasta, smakar fantastiskt och är snålt på kolhydrater.

 Det ser ut som grön tagliatelle men är i själva verket sparris som är hyvlad på längden. Supergott!
Det ser ut som grön tagliatelle men är i själva verket sparris som är hyvlad på längden. Supergott! FOTO: Istock

Råhyvlad sparris är ett härligt alternativ till pasta för dig som gärna snålar med kolhydraterna. Den är dessutom fri från gluten, laktos och ägg och passar därmed även en del allergiker.

Supergod och nyttig

Och förutom att sparris är fantastiskt gott så är den fylld med vitaminer och antioxidanter samt har välgörande effekt på våra tarmar.

Gott till!

• Strö rostade pinjenötterna och hyvlad Västerbottensost över den råhyvlade sparrisen – jättegott!

• Supergott till lax!

Läs också: 5 kolhydratsnåla alternativ till pasta och ris

Råhyvlad sparris

Ingredienser:

  • 1 knippe grön sparris
  • 2 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 6-7 kvistar färsk timjan
  • 2 msk finhackad gräslök

Gör så här:

  1. Skölj sparrisen och bryt av den nedersta torra delen.
  2. Skär av knopparna och förväll dem i kokande vatten i cirka 1 minut.
  3. Skär sparrisstjälkarna i tunna strimlor med potatisskalare.
  4. Blanda oljan med salt, repade blad av timjan och gräslök.
  5. Vänd ner sparrisstrimlor och knoppar i örtoljan och låt marinera någon timme.

Recept: Håkan Larsson

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen