Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 maj 2018

Hyvlad sparris – så gör du

Njut av sparris på ett nytt sätt – rå och hyvlad. Ser ut som pasta, smakar fantastiskt och är snålt på kolhydrater.

 Det ser ut som grön tagliatelle men är i själva verket hyvlad sparris – supergott!
Det ser ut som grön tagliatelle men är i själva verket hyvlad sparris – supergott! FOTO: Istock

Hyvlad sparris är ett härligt alternativ till pasta för dig som gärna snålar med kolhydraterna. Den är dessutom fri från gluten, laktos och ägg och passar därmed även en del allergiker.

Hyvlad sparris – gott och nyttigt

Och förutom att sparris är fantastiskt gott så är den fylld med vitaminer och antioxidanter samt har välgörande effekt på våra tarmar.

Passar bra till:

• Strö rostade pinjenötterna och hyvlad Västerbottensost över den råhyvlade sparrisen – jättegott!

• Supergott till lax!

Läs också: 5 kolhydratsnåla alternativ till pasta och ris

Hyvlad sparris

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 knippe grön sparris
  • 2 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 6-7 kvistar färsk timjan
  • 2 msk finhackad gräslök

Gör så här:

  1. Skölj sparrisen och bryt av den nedersta torra delen.
  2. Skär av knopparna och förväll dem i kokande vatten i cirka 1 minut.
  3. Skär sparrisstjälkarna i tunna strimlor med potatisskalare.
  4. Blanda oljan med salt, repade blad av timjan och gräslök.
  5. Vänd ner sparrisstrimlor och knoppar i örtoljan och låt marinera någon timme.

Recept: Håkan Larsson

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen