Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 januari 2019

Korndryck med citron och honung

Korndryck – eller barley water som den också kallas – dracks redan 700 år före Kristus. Den forntida drycken är lätt att göra och sägs ha stärkande egenskaper.

 Korndryck dracks redan på de gamla grekernas tid på 700-talet f.Kr.
Korndryck dracks redan på de gamla grekernas tid på 700-talet f.Kr. FOTO: Istock

Korndryck är en måltidsdryck med anor. Smaksätt med det du tycker om, till exempel citrusfrukter och honung.

Det är korndryck bra för

Den milda korndrycken sägs vara skonsam för magen och ska svalka skönt vid feber och riktigt varmt väder.

Forskning har visat (obs: extern länk) att korn kan sänka kolesterolhalten, motverka åderförkalkning och hålla blodsockret i schack.

Så testa ett glas och känn historiens vingslag!

Läs också: Fröknäcke – enkelt recept

Korndryck

Skriv ut

Ingredienser:

  • 
2,5 l vatten
  • 
1 dl korngryn
  • 0,5 dl honung

  • 
5 citroner

Gör så här:

  1. Koka korngrynen mjuka i 1,5 liter vatten. Sila bort grynen och samla upp vattnet i en ny kastrull.
  2. Tvätta citronerna och skala dem med en potatisskalare. Pressa ur saften i kornvattnet.
  3. Tillsätt citronskal och honung i kornvattnet. Tillsätt ytterligare 2 liter vatten och koka upp på nytt.
  4. Ta kastullen från plattan och låt svalna innan du häller upp hela drycken i en tillbringare.
  5. Servera drycken kylskåpskall med några skivor citron.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen