Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 januari 2019

Korndryck med citron och honung

Korndryck – eller barley water som den också kallas – dracks redan 700 år före Kristus. Den forntida drycken är lätt att göra och sägs ha stärkande egenskaper.

 Korndryck dracks redan på de gamla grekernas tid på 700-talet f.Kr.
Korndryck dracks redan på de gamla grekernas tid på 700-talet f.Kr. FOTO: Istock

Korndryck är en måltidsdryck med anor. Smaksätt med det du tycker om, till exempel citrusfrukter och honung.

Det är korndryck bra för

Den milda korndrycken sägs vara skonsam för magen och ska svalka skönt vid feber och riktigt varmt väder.

Forskning har visat (obs: extern länk) att korn kan sänka kolesterolhalten, motverka åderförkalkning och hålla blodsockret i schack.

Så testa ett glas och känn historiens vingslag!

Läs också: Fröknäcke – enkelt recept

Korndryck

Skriv ut

Ingredienser:

  • 
2,5 l vatten
  • 
1 dl korngryn
  • 0,5 dl honung

  • 
5 citroner

Gör så här:

  1. Koka korngrynen mjuka i 1,5 liter vatten. Sila bort grynen och samla upp vattnet i en ny kastrull.
  2. Tvätta citronerna och skala dem med en potatisskalare. Pressa ur saften i kornvattnet.
  3. Tillsätt citronskal och honung i kornvattnet. Tillsätt ytterligare 2 liter vatten och koka upp på nytt.
  4. Ta kastullen från plattan och låt svalna innan du häller upp hela drycken i en tillbringare.
  5. Servera drycken kylskåpskall med några skivor citron.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen