Recept 15 januari 2019
Korndryck med citron och honung
Korndryck – eller barley water som den också kallas – dracks redan 700 år före Kristus. Den forntida drycken är lätt att göra och sägs ha stärkande egenskaper.
Korndryck är en måltidsdryck med anor. Smaksätt med det du tycker om, till exempel citrusfrukter och honung.
Det är korndryck bra för
Den milda korndrycken sägs vara skonsam för magen och ska svalka skönt vid feber och riktigt varmt väder.
Forskning har visat (obs: extern länk) att korn kan sänka kolesterolhalten, motverka åderförkalkning och hålla blodsockret i schack.
Så testa ett glas och känn historiens vingslag!
Läs också: Fröknäcke – enkelt recept
Korndryck
Skriv ut
Ingredienser:
- 2,5 l vatten
- 1 dl korngryn
- 0,5 dl honung
- 5 citroner
Gör så här:
- Koka korngrynen mjuka i 1,5 liter vatten. Sila bort grynen och samla upp vattnet i en ny kastrull.
- Tvätta citronerna och skala dem med en potatisskalare. Pressa ur saften i kornvattnet.
- Tillsätt citronskal och honung i kornvattnet. Tillsätt ytterligare 2 liter vatten och koka upp på nytt.
- Ta kastullen från plattan och låt svalna innan du häller upp hela drycken i en tillbringare.
- Servera drycken kylskåpskall med några skivor citron.