Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 juni 2022

Köttbullar med dill

Dill och fänkål ger smak åt midsommarens godaste köttbullar.

 Sommarkryddade köttbullar.
Sommarkryddade köttbullar. FOTO: Ove Lindfors

Servera med rödbetor och hackad rödlök. Mums!

Läs också: Ansjovisröra med forellrom

Köttbullar med dill

Skriv ut

Ingredienser

  • 8 bufféportioner
  • 1 gul lök
  • 1 mjölig potatis, ca 100 g
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk ströbröd
  • 400 g nötfärs
  • 200 g fläskfärs
  • 1 ½ dl hackad dill
  • ¾ tsk stötta fänkålsfrön
  • 1 msk kalvfond
  • ¾ tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • smör till stekning
  • Senapscrème fraiche
  • 4 dl crème fraiche
  • 3 msk grovkornig söt senap
  • Förslag på tillbehör
  • senapscrème fraiche
  • fintärnade inlagda rödbetor
  • hackad rödlök
  • hackad gräslök
  • kapris

Gör så här

  1. Hacka löken och mjukstek den sakta i smör. Låt kallna.
  2. Koka potatisen, låt kallna och grovriv.
  3. Blanda grädde och ströbröd. Låt svälla cirka 10 minuter.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till färsen. Låt helst smakerna mogna en stund i kylen.
  5. Forma färsen till köttbullar, med vattensköljda händer.
  6. Bryn köttbullarna runt om, några i taget, i smör. Låt eftersteka tills de är genomstekta, 4–6 minuter.
  7. Det går också bra att eftersteka köttbullarna på en bakplåtspappersklädd plåt i ugnen, cirka 12 minuter på 175 grader.

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen