Recept 16 juni 2022
Köttbullar med dill
Dill och fänkål ger smak åt midsommarens godaste köttbullar.
Servera med rödbetor och hackad rödlök. Mums!
Läs också: Ansjovisröra med forellrom
Köttbullar med dill
Skriv ut
Ingredienser
- 8 bufféportioner
- 1 gul lök
- 1 mjölig potatis, ca 100 g
- 1 dl vispgrädde
- 3 msk ströbröd
- 400 g nötfärs
- 200 g fläskfärs
- 1 ½ dl hackad dill
- ¾ tsk stötta fänkålsfrön
- 1 msk kalvfond
- ¾ tsk salt
- 1 krm nymald peppar
- smör till stekning
- Senapscrème fraiche
- 4 dl crème fraiche
- 3 msk grovkornig söt senap
- Förslag på tillbehör
- senapscrème fraiche
- fintärnade inlagda rödbetor
- hackad rödlök
- hackad gräslök
- kapris
Gör så här
- Hacka löken och mjukstek den sakta i smör. Låt kallna.
- Koka potatisen, låt kallna och grovriv.
- Blanda grädde och ströbröd. Låt svälla cirka 10 minuter.
- Blanda ihop alla ingredienser till färsen. Låt helst smakerna mogna en stund i kylen.
- Forma färsen till köttbullar, med vattensköljda händer.
- Bryn köttbullarna runt om, några i taget, i smör. Låt eftersteka tills de är genomstekta, 4–6 minuter.
- Det går också bra att eftersteka köttbullarna på en bakplåtspappersklädd plåt i ugnen, cirka 12 minuter på 175 grader.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.