Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 25 april 2022

Köttfärs Bourguignon

Den godaste av köttgrytor, med köttfärs i stället för helt kött. Den blir smakrik, prisvärd och lättlagad - på samma gång! En klassiker i sitt eget namn och riktigt, riktigt god - testa!

KAMPANJ:Börja prenumerera – Erbjudande till dig som följer Land.se

FOTO: Katarina Ekeström

Receptet är gjort av Katarina Ekeström, Lands egen matskapare, som ser till att smakerna sitter på rätta stället.

Köttfärs Bourguignon

Skriv ut

Ingredienser, 4 personer

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • 2 – 3 stjälkar selleri
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl rött vin
  • 1 msk kalvfond
  • 2 krm timjan
  • 1 lagerblad
  • salt
  • peppar
  • Garnityr
  • 8 små steklökar
  • 2 morötter
  • 100 gram champinjoner
  • 75 gram bacon i tärningar

Gör så här:

  1. 1. Stek färsen till fin färg och ställ åt sidan. Skär lök, morot och selleri i små tärningar. Stek varsamt minst 10 minuter utan att bryna.
  2. 2. Rör i tomatpurén och låt stå ytterligare några minuter innan vin, fond och kryddor läggs i. Lägg i färsen och låt småputtra 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. 3. Skala steklöken. Skär morötterna i stavar och champinjonerna i skivor. Stek alltihop i panna på låg värme till fin färg. Lägg som garnityr på färsen och höj värmen i pannan för att steka bacontärningarna knapriga. Strö över färsen och servera rätten med potatismos.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen