Recept 25 april 2022
Köttfärs Bourguignon
Den godaste av köttgrytor, med köttfärs i stället för helt kött. Den blir smakrik, prisvärd och lättlagad - på samma gång! En klassiker i sitt eget namn och riktigt, riktigt god - testa!
KAMPANJ:Börja prenumerera – Erbjudande till dig som följer Land.se
Receptet är gjort av Katarina Ekeström, Lands egen matskapare, som ser till att smakerna sitter på rätta stället.
Köttfärs Bourguignon
Skriv ut
Ingredienser, 4 personer
- 500 g nötfärs
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 morot
- 2 – 3 stjälkar selleri
- 1 msk tomatpuré
- 3 dl rött vin
- 1 msk kalvfond
- 2 krm timjan
- 1 lagerblad
- salt
- peppar
- Garnityr
- 8 små steklökar
- 2 morötter
- 100 gram champinjoner
- 75 gram bacon i tärningar
Gör så här:
- 1. Stek färsen till fin färg och ställ åt sidan. Skär lök, morot och selleri i små tärningar. Stek varsamt minst 10 minuter utan att bryna.
- 2. Rör i tomatpurén och låt stå ytterligare några minuter innan vin, fond och kryddor läggs i. Lägg i färsen och låt småputtra 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- 3. Skala steklöken. Skär morötterna i stavar och champinjonerna i skivor. Stek alltihop i panna på låg värme till fin färg. Lägg som garnityr på färsen och höj värmen i pannan för att steka bacontärningarna knapriga. Strö över färsen och servera rätten med potatismos.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.