Recept 15 mars
Köttfärslimpa
Bedårande enkelt, bedårande gott. Köttfärslimpa är det ultimata beviset för att det enkla kan vara det godaste. Testa det här receptet, insatsen är minimal och resultatet maximalt!
Vad kan gå fel? Köttfärslimpa, potatismos och en god sås och du är hemma! Du kommer att lyckas, vi lovar!
Köttfärslimpa
Skriv ut
Ingredienser (8 portioner)
- 1 kg blandfärs (70 % nöt, 30 % gris)
- 1 gul lök, riven
- ½ dl vatten
- salt och malen vitpeppar
- rapsolja till formen
- 2 ½ dl köttbuljong
- Sås:
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 7 dl buljong (från formen men fyll på med buljong)
- 1 tsk soja
- 1 dl grädde
- salt
- vitpeppar
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°.
- Blanda samman färs, lök, vatten, salt och peppar. Forma färsen till en limpa och lägg den i en smord ugnssäker form. Häll på buljong.
- Baka köttfärslimpan i ugnen cirka 50-60 minuter, innertemperaturen ska vara 72°.
- Håll köttfärslimpan varm i folie eller smörpapper.
- Sila av buljongen.
- Sås:
- Smält smör och rör ner mjöl. Späd med buljong och rör hela tiden. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda 3-5 minuter. Rör ner soja och grädde och krydda med salt och peppar.
- Servering:
- Servera med potatismos eller kokt potatis. Bjud gärna kokta grönsaker till: morötter, blomkål, brysselkål eller kanske haricots verts.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.