Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 mars

Köttfärslimpa

Bedårande enkelt, bedårande gott. Köttfärslimpa är det ultimata beviset för att det enkla kan vara det godaste. Testa det här receptet, insatsen är minimal och resultatet maximalt!

FOTO: Istock

Vad kan gå fel? Köttfärslimpa, potatismos och en god sås och du är hemma! Du kommer att lyckas, vi lovar!

Köttfärslimpa

Skriv ut

Ingredienser (8 portioner)

  • 1 kg blandfärs (70 % nöt, 30 % gris)
  • 1 gul lök, riven
  • ½ dl vatten
  • salt och malen vitpeppar
  • rapsolja till formen
  • 2 ½ dl köttbuljong
  • Sås:
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl buljong (från formen men fyll på med buljong)
  • 1 tsk soja
  • 1 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Blanda samman färs, lök, vatten, salt och peppar. Forma färsen till en limpa och lägg den i en smord ugnssäker form. Häll på buljong.
  3. Baka köttfärslimpan i ugnen cirka 50-60 minuter, innertemperaturen ska vara 72°.
  4. Håll köttfärslimpan varm i folie eller smörpapper.
  5. Sila av buljongen.
  6. Sås:
  7. Smält smör och rör ner mjöl. Späd med buljong och rör hela tiden. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda 3-5 minuter. Rör ner soja och grädde och krydda med salt och peppar.
  8. Servering:
  9. Servera med potatismos eller kokt potatis. Bjud gärna kokta grönsaker till: morötter, blomkål, brysselkål eller kanske haricots verts.

Recept Land

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen