Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 oktober 2018

Krabbelurer – fluffiga plättar i socker och kanel

Krabbelurer är små fluffiga plättar som vänds i socker och kanel eller äts med sylt och vispad grädde.

 Krabbelurer är söta små munsbitar som vänds i socker och kanel eller äts som de är. Så fluffiga och goda!
Krabbelurer är söta små munsbitar som vänds i socker och kanel eller äts som de är. Så fluffiga och goda! FOTO: Istock

Krabbelurer, skrabbelucker eller snoobelure är försvinnande goda små munsbitar. Man kan kalla dem en korsning mellan sockerkaka, amerikanska pannkakor och plättar.

Läs också: Hemmagjord Nutella – garanterat utan palmolja!

Krabbelurer

Skriv ut

Ingredienser: (12 stycken)

  • 1 1/2 dl strösocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk smör

Gör så här:

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Vispa ner mjölken till en slät smet och rör ner äggen.
  3. Stek krabbelurerna i smör i en stekpanna eller en plättlagg.
  4. Servera dem med sylt eller äppelmos och vispad grädde.
  5. Det är också gott att vända de stekta krabbelurerna i en blandning av socker och kanel.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen