Recept 23 augusti
Kräftsallad
Kräftor är gott och sallad är gott, hur gott blir det inte då med en kräftsallad? Jättegott så klart! Testa det här grundreceptet och lägg till sådant som du själv gillar för extra stor njutning.
Receptet är skapat av tidningen Lands egen receptmakare, Katarina Ekeström. Svenska råvaror och härliga smaker i skön förening.
Läs också: Gratinerade havskräftor
Kräftsallad
Skriv ut
Ingredienser
- 4 portioner
- 1 kg kräftor eller 300 g kräftstjärtar
- 2 skivor surdegsbröd
- 1 gurka
- 250 g körsbärstomater, gärna olika sorter
- 1 salladshuvud, gärna gemsallad
- 1 knippa gräslök eller lökblast
- Dilldressing
- 1 dl olivolja
- 2 msk vinäger
- 2 tsk fransk senap
- 1 tsk salladskrydda
- 1 knippa dill
- 1 liten vitlöksklyfta, kan uteslutas
Gör så här
- Skala hela kräftor och plocka fram köttet från stjärtar och klor. Används kräftor i lake eller frysta stjärtar ska de rinna av ordentligt.
- Pensla brödskivorna med olja. Salta lätt och stek till fin färg. Skär i mindre bitar.
- Skär gurkan i skivor och halvera tomaterna. Skölj och plocka av salladsbladen. Låt rinna av på handduk.
- Vispa ihop olja, vinäger, senap och salladskrydda. Hacka dillen och rör ner den. Vill du ha vitlök i? Pressa och blanda.
- Vänd runt kräftstjärtar och grönsaker i dressingen. Lägg på brödbitarna och servera.
- Blommor från gurkört på toppen är både gott och vackert.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.