Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 oktober 2018

Krämig broccolisoppa med fetaost

Enkel vegetarisk soppa med broccoli, fetaost, muskot och pumpakärnor.

 Det här receptet bygger på fem huvudingredienser du behöver köpa hem. Resten finns i skafferiet.
Det här receptet bygger på fem huvudingredienser du behöver köpa hem. Resten finns i skafferiet. FOTO: Ove Lindfors

Det är någonting riktigt härligt och värmande gott med en mixad grönsakssoppa. Särskilt under ruggiga höstdagar! Det här receptet är enkelt, krämigt och nyttigt.

Läs också: Klassisk och enkel potatissoppa för frusna dagar

Krämig broccolisoppa med fetaost

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 1 gul lök
  • 500 g färsk broccoli
  • rapsolja
  • 7 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 krm mald muskot
  • salt
  • nymald peppar
  • fetaost
  • pumpakärnor

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Dela broccolin i buketter och skiva stammen.
  2. Fräs löken i olja utan att den tar färg. Tillsätt broccoli, vatten, buljong, grädde och muskot.
  3. Koka under lock tills broccolin är mjuk, cirka 12 minuter.
  4. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Strö över smulad fetaost och pumpakärnor vid servering.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen