Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 21 december 2016

Krämig Janssons frestelse – en älskad klassiker

Hemlagad Janssons frestelse är en av julbordets favoriträtter. Detta härliga recept ger en krämig Jansson med fin sälta. Du gör den på runt en timme.

En riktigt god Janssons frestelse är ett måste på julbordet för många. Och den härliga klassikern enklare att göra än du kanske tror.

Det här receptet gör du på runt en timme och resultatet blir fantastiskt gott.

Krämig och underbart god Janssons frestelse

Janssons frestelse, en av julens paradrätter. Foto: Mostphotos
Janssons frestelse, en av julens paradrätter. Foto: Mostphotos

Det här behöver du

8 bufféportioner
1 gul lök
1 msk smör till stekning
8–10 medelstora potatisar, cirka 3/4 kg
1 burk ansjovisfiléer, cirka 100 g
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk ströbröd

Så här gör du

1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Sedan skalar du och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i lite smör i en stekpanna.
2. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor.
3. Smörj en ­ugns­säker form och lägg i ett lager ­potatis. Efter det lägger du i lök, ansjovis och sen resten av ­potatisen. Droppa över lite av ansjovis­spadet.
4. Häll på grädde och mjölk. Strö över ströbrödet. Klicka på smör.
5. Grädda formen i nedre delen av ugnen i 45–50 minuter, eller tills potatisen är mjuk. Kontrollera med en sticka.
6. Klart!

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen