Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 oktober 2018

Krämig jordärtskockssoppa med kavring

Lättlagad och krämig jordärtskockssoppa med stekt kavring, päron och pumpakärnor.

 En värmande soppa slår aldrig fel.
En värmande soppa slår aldrig fel. FOTO: Ove Lindfors

En mixad grönsakssoppa är verkligen enkelt att laga. Låt var och en krydda sin soppa med knapriga krutonger.

Läs också: Bondsoppa med grönkål och prästost

Krämig jordärtskockssoppa med kavring

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 800 g jordärtskockor
  • 1 gul lök
  • rapsolja
  • 1 liter vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 msk pressad citron
  • salt
  • nymald peppar
  • Topping
  • 3 skivor kavring
  • 1 päron
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • rapsolja
  • 2 dl grovriven vällagrad hårdost, t ex Västerbottensost

Gör så här:

  1. Skala jordärtskockorna och skär i bitar. Skala och hacka löken. Fräs grönsakerna i olja.
  2. Tillsätt vatten, fond och grädde. Koka jordärtskockorna mjuka under lock, cirka 20 minuter.
  3. Mixa soppan slät. Smaksätt med med citron, salt och peppar.
  4. Toppingen: Skär bröd och päron i tärningar.
  5. Stek bröd, päron och pumpakärnor i olja tills det har fin färg. Ta från värmen och låt svalna. Blanda i osten.

Recept: Caroline Hofberg

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen