Recept 9 januari 2018
Krämig kyckling med indisk touch
Lyxigt gott och med få kolhydrater. Den här smarta allt i ett-rätten smakar himmelskt – du gör den under halvtimmen.
Anne Aobadia har skrivit boken Vardagsgott med 52 ovanligt enkla och goda recept utan socker, gluten och onödiga tillsatser. Dessutom innehåller rätterna ganska få kolhydrater.
Krämig kyckling med indisk touch, som du får receptet på här, innehåller 4 procent kolhydrater (6 g/port).
– Jag gillar enkla recept, som bjuder på tydliga smaker, trots minimal insats i köket, säger kokboksförfattaren Anne Aobadia.
Läs också: Gör snabb auberginegratäng
Krämig kyckling med indisk touch
Skriv ut
Ingredienser
- 4 portioner
- 600 g kycklingfilé
- 50 g smör eller
- kokosolja
- 1 tsk salt
- 1 msk garam masala
- 3 dl crème fraiche
- eller vispgrädde
- 1 paprika
- färsk persilja
- eller koriander
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Strimla kycklingen och bryn hastigt.
- Salta och strö över hälften av garam masalan. Rör om.
- Lägg kycklingen, inklusive stekskyn, i en ugnsfast form.
- Blanda crème fraiche och fint tärnad paprika med resten av garam masalan. Häll över kycklingen. Grädda cirka 20 minuter.
- Garnera med finhackad persilja eller koriander och servera med stompad nykokt broccoli eller blomkål.
Garam masala
Skriv ut
Ingredienser
- 1 del spiskummin
- 1 del korianderfrön
- 1 del gurkmeja
- 1 del ingefära
- ½ del chilipulver och lite muskot.
Gör så här
- Mixa 1 del spiskummin, 1 del korianderfrön, 1 del gurkmeja, 1 del ingefära, ½ del chilipulver och lite muskot.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.