Recept 18 oktober 2021
Krämig lax med soltorkad tomat och smält ost
Bjud på krämig lax med ost. Lättlagad lyx som de flesta gillar.
Detta är en härlig laxrätt med mycket festkänsla för lite arbete.
Läs också: Lax med krämigt täcke för två
Krämig lax med soltorkad tomat och smält ost
Skriv ut
Ingredienser
- 600 g färsk laxfilé i portionsbitar
- 1 schalottenlök, finhackad
- 2 dl vitt vin
- 3 dl grädde
- 1 ½ msk kräm av soltorkade tomater
- salt
- peppar
- 65–70 g babyspenat, en liten påse
- ¾ dl färsk, riven långlagrad ost
Gör så här
- Stek laxskivorna till fin färg, cirka 3 minuter på varje sida. Ta upp och lägg åt sidan.
- Svetta löken i pannan och häll på vinet som får koka ihop till hälften innan grädden rörs i tillsammans med tomatkrämen. Sjud under omrörning i 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner spenaten och strax därefter osten.
- Lägg ner laxbitarna och servera med till exempel pressad eller kokt potatis och sallad.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.