Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 oktober

Krämig lax med soltorkad tomat och smält ost

Bjud på krämig lax med ost. Lättlagad lyx som de flesta gillar.

 Krämig lax med soltorkad tomat och smält ost.
Krämig lax med soltorkad tomat och smält ost. FOTO: Katarina Ekeström

Detta är en härlig laxrätt med mycket festkänsla för lite arbete.

Läs också: Lax med krämigt täcke för två

Krämig lax med soltorkad tomat och smält ost

Skriv ut

Ingredienser

  • 600 g färsk laxfilé i portionsbitar
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 ½ msk kräm av soltorkade tomater
  • salt
  • peppar
  • 65–70 g babyspenat, en liten påse
  • ¾ dl färsk, riven långlagrad ost

Gör så här

  1. Stek laxskivorna till fin färg, cirka 3 minuter på varje sida. Ta upp och lägg åt sidan.
  2. Svetta löken i pannan och häll på vinet som får koka ihop till hälften innan grädden rörs i tillsammans med tomatkrämen. Sjud under omrörning i 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner spenaten och strax därefter osten.
  4. Lägg ner laxbitarna och servera med till exempel pressad eller kokt potatis och sallad.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen