Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 februari 2018

Krämig lingontrifle med färdigköpt brownie

Trolla fram lyxigaste desserten med färdigköpt brownie, len kolasmak, lingon och ostkräm. Här är supersnabba receptet.

 Lyxigt, krämigt, friskt och gott, så enkelt gör du läcker lingontrifle på rekordfart.
Lyxigt, krämigt, friskt och gott, så enkelt gör du läcker lingontrifle på rekordfart. FOTO: Ove Lindfors

Lands matskribent Caoline Hofberg har gjort det här enkla, smarta och läckra receptet på supersnabb lingontrifle.

– Den karamelliserade mjölken ger ostkrämen smak av kola som passar fantastiskt bra ihop med de friska lingonen, säger Caroline.

Tips!

Besök gärna Caroline Hofbergs blogg Caroline i köket för fler recept.

Läs också: Lättlagad frusen limepaj

Lingontrifle med brownie

Skriv ut

Ingredienser

  • 6 portioner
  • 3 dl frysta lingon
  • 4 msk florsocker
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 tsk vaniljpulver (ej vaniljsocker)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl karamelliserad mjölk
  • 300 g färdigköpt brownie

Gör så här

  1. Tina lingonen. Blanda med florsocker och kanel. Mosa lingonen lätt.
  2. Vispa osten mjuk tillsammans med vaniljpulvret. Vispa grädden fast. Vänd ner den karamelliserade mjölken i grädden. Vänd först ner lite av gräddblandningen i ostsmeten, därefter resten.
  3. Bryt brownien i bitar. Vänd ner kakbitarna i lingonen precis vid servering.
  4. Varva kakblandning och gräddsmet i sex glas. Börja och avsluta med gräddsmet. Pudra över lite kanel och toppa med några frysta lingon.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen