Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 30 juni 2020

Krämig potatissallad med Västerbottensost

När ostmästaren Thomas Rudin gör potatissallad är det givetvis Västerbottensost i receptet. Krämigare och smakrikare potatissallad finns inte!

 Potatissallad med Västerbottensost kan vara den krämigaste och smakrikaste du kan göra. Magisk!
Potatissallad med Västerbottensost kan vara den krämigaste och smakrikaste du kan göra. Magisk! FOTO: Västerbottensost

Ostmästaren Thomas Rudin spetsar sin potatissallad med Västerbottensost. Provar du hans recept förstår du varför.

Läs också: Så gör du äkta pitepalt

Krämig potatissallad med Västerbottensost

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 personer
  • 600 g färskpotatis
  • 200 g grön sparris
  • 6 rädisor, skivade
  • 1/2 rödlök, tunt skivad
  • 3 msk kapris
  • 1/2 dl körvel eller gräslök, finhackad
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 150 g Västerbottensost i små tärningar
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten cirka 15 minuter, låt svalna. Klyfta potatisen i mindre bitar om de är stora.
  2. Dela sparrisen i 2 cm bitar. Koka upp lättsaltat vatten och blanchera sparrisen mjuk genom att lägga ner bitarna i kokande vatten i cirka 1 minut och sedan ner i en skål eller kastrull med iskallt vatten.
  3. Blanda alla ingredienser till potatissalladen i en stor skål, smaka av med salt och vitpeppar. Servera salladen rumsvarm.

Recept: Thomas Rudin

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen