Recept 30 juni 2020
Krämig potatissallad med Västerbottensost
När ostmästaren Thomas Rudin gör potatissallad är det givetvis Västerbottensost i receptet. Krämigare och smakrikare potatissallad finns inte!
Ostmästaren Thomas Rudin spetsar sin potatissallad med Västerbottensost. Provar du hans recept förstår du varför.
Läs också: Så gör du äkta pitepalt
Krämig potatissallad med Västerbottensost
Skriv ut
Ingredienser
- 4 personer
- 600 g färskpotatis
- 200 g grön sparris
- 6 rädisor, skivade
- 1/2 rödlök, tunt skivad
- 3 msk kapris
- 1/2 dl körvel eller gräslök, finhackad
- 3 dl turkisk yoghurt
- 150 g Västerbottensost i små tärningar
- Salt
- Vitpeppar
Gör så här
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten cirka 15 minuter, låt svalna. Klyfta potatisen i mindre bitar om de är stora.
- Dela sparrisen i 2 cm bitar. Koka upp lättsaltat vatten och blanchera sparrisen mjuk genom att lägga ner bitarna i kokande vatten i cirka 1 minut och sedan ner i en skål eller kastrull med iskallt vatten.
- Blanda alla ingredienser till potatissalladen i en stor skål, smaka av med salt och vitpeppar. Servera salladen rumsvarm.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.