Recept 26 maj 2021
Krämig sås med kycklingbacon
Vad lagar man när man har bråttom och är sugen på något riktigt gott? En snabb krämig sås med kycklingbacon och pasta, tipsar Linnéa Seidel.
Läs också: Kycklinggratäng med ananas
Krämig sås med kycklingbacon
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner)
- 2 förpackningar Kycklingbacon, á 100 g
- Krämig sås:
- 1 gul lök
- 100 g soltorkade tomater
- 3 dl valfri grädde
- 100 g babyspenat
- färsk basilika
- salt & svartpeppa
- Till servering:
- 4 portioner gnocchi eller annan pasta
Gör så här
- Kycklingbacon: Skiva kycklingbaconet och stek i olja tills allt är genomstekt. Spar 1/4 av kycklingbaconet i stekpannan och knaperstekt det ordentligt. Låt rinna av på ett hushållspapper.
- Gnocchi: Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen.
- Krämig sås: Skala och skiva löken fint och stek den mjuk. Lägg sedan i kycklingbaconet (förutom det du ska knapersteka) och finhackade, soltorkade tomater. Slå på valfri grädde och låt allt koka ihop. Tag 1 dl av kokvattnet från gnocchin och slå i såsen och rör runt. Sist blandar du i babyspenaten.
- Servering: Rör ner gnocchin i såsen. Toppa med knaperstekt kycklingbacon och färsk basilika. Smaka av med salt och svartpeppar.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.