Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 30 augusti 2018

Krämiga fetaostbiffar med rostade grönsaker – makalöst gott!

Gillar du smält ost? Då är detta rena drömrätten. Ett glas rosé passar perfekt till de ljuvligt goda fetaostbiffarna och det grillade gröna.

 Festlig fredag med förföriskt goda fetaostbiffar.
Festlig fredag med förföriskt goda fetaostbiffar. FOTO: Håkan Larsson

Tänk att något så enkelt kan bli så underbart gott! Du gör biffarna av vanlig fetaost, ägg och mjöl. De grillade grönsakerna blir pricken över i tillsammans med den fräscha dressingen.

– Den här dressingen kör vi mycket med, till sallader, fisk och kyckling, lika god till allt och håller några dagar i kylen, tipsar Håkan.

Håkans bästa vintips!

Här handlar det om rätt rejäla smaker, så Håkan väljer ett rosévin med mer tryck i frukten, lite halvvägs mot rött:

Tenuta Orestiadi Rosato (3112), 69 kronor

Les Lauzeraies Tavel (2724), 119 kronor.

Alkoholfritt: Periquita Rosé (1931), 49 kronor.Läs också: Underbar kantarellpaj med brie – som kan lagas i förväg!

Fetaostbiffar med ugnsrostad sallad

Skriv ut

Ingredienser (4 personer):

  • Fetabiffar
  • 300 g fetaost
  • 3 ägg
  • knappt 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • ev 2-3 msk sesamfrön
  • generöst med rapsolja till stekning
  • Rostad sallad
  • 400 g sötpotatis eller butternut squash
  • 400 g rödbetor
  • 1 fänkål
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 knippe salladslök
  • Ruccola-tsatte
  • 3 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 1 rejäl näve grovhackad ruccola
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt

Gör så här:

  1. Rostad sallad: Sätt ugnen på 225 grader. Skala sötpotatis/squash, dela i munsbitar. Ansa och klyfta fänkålen. Lägg allt i en bakpapperklädd långpanna, ringla över olja och krydda. Rosta mjukt högt upp i ugnen 20-25 minuter, sätt eventuellt extra färg med grillen på slutet.
  2. Ruccola-tsatte Kör yoghurt, rucola och pressad vitlök till en lös, grön sås med handmixer eller i mixer. Smaka av med salt.
  3. Fetabiffar Mosa osten väl med ägg, mjöl och peppar. Hetta upp generöst med olja i en stor stekpanna. Klicka ut smeten till 4 stora eller 8 små biffar, strö eventuellt över sesamfrön. Stek biffarna på båda sidor tills fyllningen stannat.
  4. Servering Strimla salladslöken och strö över det ugnsrostade. Bjud nystekta biffar med grönt och tsatte.

Källa: Håkan Larsson

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen