Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 oktober 2018

Krispigt knäckebröd på Ölandsvetemjöl

Knaprigt knäckebröd på Ölandsvetemjöl och rågsikt som smakar gott till frukost eller kvällsfika.

 Forma degen till runda kakor och tryck ut ett hål i mitten.
Forma degen till runda kakor och tryck ut ett hål i mitten. FOTO: Linn Bergbrant

Ölandsvete är ett fullkornsvete som har högre proteinhalt och innehåller fler näringsämnen än vanligt höstvete. Vetet passar särskilt bra att baka knäckebröd på. Med det här receptet har du 12 knapriga knäcken klara på en och en halv timme.

Läs också: Knaprigt fröknäcke med trädgårdens örter

Krispigt knäckebröd

Skriv ut

Ingredienser: (12 bröd)

  • 50 g torrjäst
  • 5 dl vatten
  • 3 tsk salt
  • 1 msk brödkryddor
  • 7 dl rågsikt
  • 7 dl Ölandsvetemjöl

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Värm vattnet till 42 grader och häll ner i bunken. Arbeta samman till en deg. Om du använder en maskin – kör i cirka fem minuter.
  2. Låt degen jäsa i 45 minuter.
  3. Häll ut degen på mjölat bakbord. Arbeta degen tills den släpper lätt från händerna. Dela degen i tolv bitar. Kavla ut till runda kakor, så stora att två åt gången får plats på en plåt. Avsluta med kruskavel eller nagga med en gaffel. Om du vill kan du göra ett hål i mitten med hjälp av ett litet mått.
  4. Låt jäsa under bakduk i 15 minuter.
  5. Grädda i fyra-fem minuter på 250 grader. Vänd sedan på bröden och grädda i ytterligare fyra-fem minuter. Låt kallna på galler. Förvara bröden torrt.

Recept: Susanne Eriksdotter

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen