Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 14 september 2017

Krispigt och supergott hälsosnack av kikärter

Rostade kikärter är supergott som snacks eller som topping på sallader och soppor. Du gör dem enkelt i ugnen.

 Gott och nyttigt med rostade kikärter.
Gott och nyttigt med rostade kikärter. FOTO: Denis_Vermenko

Gott, billigt och nyttigt, kan det bli bättre? De här krispiga kikärterna blir lätt en favorit till fredagsmyset. De passar dessutom alldeles utmärkt att piffa upp soppan och salladen med.

Receptet kommer från Kålboken av Mete Løvbom.

Läs också: Nyttigt soffgodis för chipsglada

Krispiga kikärtor

Skriv ut

Ingredienser

  • 400 g kikärter, torkade eller på burk
  • 1 msk kallpressad olivolja
  • 1 msk rökt paprikapulver

Gör så här:

  1. Lägg kikärterna i blöt i minst 12 timmar. Låt rinna av. Koka i lättsaltat vatten i cirka 45 minuter tills de är mjuka.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Blanda kikärterna först med olivolja och sedan paprika. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ugnsbaka i ca 35–45 minuter. Om du använder kokta kikärter från burk (skölj dem i ett durkslag) räcker det med 30–40 minuter i ugnen. Rör runt ett par gånger medan de bakas.
  4. Låt svalna så att de blir knapriga. Kikärterna kan förvaras i en lufttät behållare i cirka en månad.

Recept: Mete Løvbom

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen