Recept 23 april 2019
Krossad sötpotatis
Sötpotatis är ett underbart gott tillbehör som passar till de flesta köttbitar eller fisk. Denna krossade variant är också god som ensamrätt.
Variera din tallrik med en färgglad och smakrik krossad sötpotatis. Pressad vitlök, olivolja och smulad fetaost ger en festlig känsla åt tillbehöret.
Persilja kan bytas ut mot en annan ört som rosmarin, oregano eller timjan.
Läs också: Gudomligt god krossad vitlökspotatis
Krossad sötpotatis
Skriv ut
Ingredienser:
- 2 medelstora sötpotatisar
- 150 g fetaost
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- en kruka färsk persilja
- salt
- peppar
Gör så här:
- Skär sötpotatisen i tre bitar. Koka den mjuk i ca 15 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ställ bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem med ett platt redskap, till exempel en stekspade. Du ska få till ett ”kross”.
- Pressa skalade vitlöksklyftor över potatisen. Ringa över olivolja och fördela smulad fetaost och persilja på potatisen.
- Salta och peppra.
- Ställ in plåten i ugnen och rosta potatisen tills den får en krispig yta, ca 10-15 minuter.
- Servera som tillbehör eller för sig själv med en sallad.