Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 23 april 2019

Krossad sötpotatis

Sötpotatis är ett underbart gott tillbehör som passar till de flesta köttbitar eller fisk. Denna krossade variant är också god som ensamrätt.

 Lite mindre sötpotatisar kan tillagas hela.
Lite mindre sötpotatisar kan tillagas hela. FOTO: Istock

Variera din tallrik med en färgglad och smakrik krossad sötpotatis. Pressad vitlök, olivolja och smulad fetaost ger en festlig känsla åt tillbehöret.

Persilja kan bytas ut mot en annan ört som rosmarin, oregano eller timjan.

Läs också: Gudomligt god krossad vitlökspotatis

Krossad sötpotatis

Skriv ut

Ingredienser:

  • 2 medelstora sötpotatisar
  • 150 g fetaost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • en kruka färsk persilja
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Skär sötpotatisen i tre bitar. Koka den mjuk i ca 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Ställ bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem med ett platt redskap, till exempel en stekspade. Du ska få till ett ”kross”.
  4. Pressa skalade vitlöksklyftor över potatisen. Ringa över olivolja och fördela smulad fetaost och persilja på potatisen.
  5. Salta och peppra.
  6. Ställ in plåten i ugnen och rosta potatisen tills den får en krispig yta, ca 10-15 minuter.
  7. Servera som tillbehör eller för sig själv med en sallad.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen