Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 maj

Krusbärsmarmelad

Plocka krusbären när de fortfarande är lite omogna och gör en god marmelad. Detta är ett snabbt och enkelt recept på hemgjord krusbärsmarmelad.

 Koka egen krusbärsmarmelad och njut av den tillsammans med scones eller rostbröd.
Koka egen krusbärsmarmelad och njut av den tillsammans med scones eller rostbröd. FOTO: Istock

Läs också: Därför ska du vända syltburken upp och ner

Krusbärsmarmelad

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 liter krusbär
  • 1 ½ dl vatten
  • ½ citron (saften)
  • 5 dl socker

Gör så här:

  1. Skölj bären och ta bort stjälkar och fnas. Koka upp vatten och citronsaft i en gryta och lägg i bären. Låt sjuda under lock i cirka 5 minuter.
  2. Rör ner sockret och fortsätt kokningen under omrörning och skumning. När krusbären börjar se transparenta ut är det dags att sticka ner termometern.
  3. Sylten brukar vara klar vid cirka 106 grader. Häll genast upp på väl rengjorda burkar och sätt på locket direkt.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen