Recept 16 maj 2019
Krusbärsmarmelad
Plocka krusbären när de fortfarande är lite omogna och gör en god marmelad. Detta är ett snabbt och enkelt recept på hemgjord krusbärsmarmelad.
Läs också: Därför ska du vända syltburken upp och ner
Krusbärsmarmelad
Skriv ut
Ingredienser:
- 1 liter krusbär
- 1 ½ dl vatten
- ½ citron (saften)
- 5 dl socker
Gör så här:
- Skölj bären och ta bort stjälkar och fnas. Koka upp vatten och citronsaft i en gryta och lägg i bären. Låt sjuda under lock i cirka 5 minuter.
- Rör ner sockret och fortsätt kokningen under omrörning och skumning. När krusbären börjar se transparenta ut är det dags att sticka ner termometern.
- Sylten brukar vara klar vid cirka 106 grader. Häll genast upp på väl rengjorda burkar och sätt på locket direkt.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.