Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 april 2016

Krusbärspaj med mandel

Underbart syrlig krusbärspaj som passar perfekt till sommarens fikastund. Denna smakar bäst ljummen med en kula vaniljglass.

 Ta vara på sommarens krusbär och gör en egen krusbärspaj.
Ta vara på sommarens krusbär och gör en egen krusbärspaj. FOTO: Thomas Hjertén

Läs också: Himmelskt god äppelpaj med knäckdeg

Krusbärspaj med mandel

Skriv ut

Ingredienser (8 bitar)

  • 100 g smör, kylskåpskallt
  • 2 dl havregryn
  • ¾ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 äggula
  • Fyllning:
  • 400 g krusbär, frysta & tinade eller färska
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 tsk citronsaft, nypressad
  • Garnering:
  • ca 50 g mandelspån

Gör så här:

  1. Mixa smör, havregryn, mjöl, socker och äggula till en deg i en matberedare försedd med kniv. Tryck ut degen i en rund eller avlång form med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter eller 10 x 30 cm. Ställ formen i kylen i ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg krusbär, strö- och muscovadosocker samt citronsaft i en kastrull. Koka upp blandningen och låt den småkoka under omrörning i ca 10 min. Låt den svalna.
  3. Lägg fyllningen i pajskalet och strö över mandelspånen. Grädda pajen mitt i ugnen i 18–20 min. Servera den ljummen med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Recept: Eva Nordlinder

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen