Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 24 december 2018

Krusbärssylt med ingefära

Krusbär är ett riktigt krutbär som är både nyttigt och gott. I marmelad med ingefära och kardemumma är det superbt.

 Krusbär kommer i flera färger, ta det du har i frysen.
Krusbär kommer i flera färger, ta det du har i frysen. FOTO: Istock

Superbären krusbär innehåller 20 gånger mer C-vitamin än en apelsin. Bären innehåller även rikligt med vitamin A. Behöver vi säga mer för att du ska svänga ihop denna ljuvliga marmelad? Jo, ingefära är också riktigt nyttigt!

Läs också: Rabarbermarmelad med ingefära

Skriv ut

Krusbärssylt med ingefära

  • 1 l krusbär
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk kardemummakärnor, grovt stötta
  • 5 dl socker
  • 2 msk färsk ingefära, riven

Gör så här:

  1. Noppa krusbären och koka dem i vattnet i 5 minuter. Mosa bären i kastrullen. 
  2. Tillsätt socker och kardemumma. Låt sjuda under omrörning till fast konsistens.
  3. Ta av kastrullen från värmen och rör ned ingefäran. Sylten får inte koka efter att ingefäran rörts i.
  4. Häll upp i glasburkar och sylten är klar.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen