Recept 24 december 2018
Krusbärssylt med ingefära
Krusbär är ett riktigt krutbär som är både nyttigt och gott. I marmelad med ingefära och kardemumma är det superbt.
Superbären krusbär innehåller 20 gånger mer C-vitamin än en apelsin. Bären innehåller även rikligt med vitamin A. Behöver vi säga mer för att du ska svänga ihop denna ljuvliga marmelad? Jo, ingefära är också riktigt nyttigt!
Läs också: Rabarbermarmelad med ingefära
Skriv ut
Krusbärssylt med ingefära
- 1 l krusbär
- 3 dl vatten
- 1 tsk kardemummakärnor, grovt stötta
- 5 dl socker
- 2 msk färsk ingefära, riven
Gör så här:
- Noppa krusbären och koka dem i vattnet i 5 minuter. Mosa bären i kastrullen.
- Tillsätt socker och kardemumma. Låt sjuda under omrörning till fast konsistens.
- Ta av kastrullen från värmen och rör ned ingefäran. Sylten får inte koka efter att ingefäran rörts i.
- Häll upp i glasburkar och sylten är klar.