Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 december 2021

Kryddbakad julskinka med picklade senapsfrön

Vad vore väl en jul utan skinka? Med en smaksäker griljering så blir den bordets mittpunkt. Receptet är gjort av Lands matkreatör Caroline Hofberg.

 Picklade senapsfrön ger god smak till skinkan.
Picklade senapsfrön ger god smak till skinkan. FOTO: Ove Lindfors

Det finns många olika typer av skinka att välja bland så se till att välja en storlek som passar dig bäst och inte för liten då den lättare riskerar att bli lite torr.

Recept på picklade senapsfrön hittar du här.

Recept på griljering hittar du här.

Kryddbakad julskinka med picklade senapsfrön

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 benfri julskinka, cirka 3 kg
  • aluminiumfolie för ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär ett kryss med en vass kniv tvärs igenom svålen. Stick in en köttermometer i skinkans tjockaste del.
  2. Slå in skinkan i aluminiumfolie och lägg den i en långpanna. Ugnsbaka tills termometern visar 74 grader. Det tar 60–70 minuter per kilo skinka. Ta ut skinkan och låt den vila 15 minuter. Öppna foliepaketet och dra ut termometern.
  3. Ta av nätet och svålen när skinkan svalnat något. Griljera skinkan, gärna medan den fortfarande är varm. Om fettlagret är tjockt, skär bort en del så det blir så jämntjockt som möjligt. Ta gärna vara på den smakrika skyn och använd den i soppa, långkål eller dopp i grytan.

Recept av Caroline Hofberg, foto Ove Lindfors

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen