Recept 20 december 2021
Kryddbakad julskinka med picklade senapsfrön
Vad vore väl en jul utan skinka? Med en smaksäker griljering så blir den bordets mittpunkt. Receptet är gjort av Lands matkreatör Caroline Hofberg.
Det finns många olika typer av skinka att välja bland så se till att välja en storlek som passar dig bäst och inte för liten då den lättare riskerar att bli lite torr.
Recept på picklade senapsfrön hittar du här.
Recept på griljering hittar du här.
Kryddbakad julskinka med picklade senapsfrön
Skriv ut
Ingredienser:
- 1 benfri julskinka, cirka 3 kg
- aluminiumfolie för ugn
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Skär ett kryss med en vass kniv tvärs igenom svålen. Stick in en köttermometer i skinkans tjockaste del.
- Slå in skinkan i aluminiumfolie och lägg den i en långpanna. Ugnsbaka tills termometern visar 74 grader. Det tar 60–70 minuter per kilo skinka. Ta ut skinkan och låt den vila 15 minuter. Öppna foliepaketet och dra ut termometern.
- Ta av nätet och svålen när skinkan svalnat något. Griljera skinkan, gärna medan den fortfarande är varm. Om fettlagret är tjockt, skär bort en del så det blir så jämntjockt som möjligt. Ta gärna vara på den smakrika skyn och använd den i soppa, långkål eller dopp i grytan.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.