Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 april 2018

Godaste kryddsmöret med grillsmak

En smaksättare som görs av purjolök. Processen är enkel. Sätt ugnen på 250 grader och lägg in några väl tvättade och torkade purjoblad.

FOTO: Katarina Ekeström

Lands bloggare Katarina Ekeströms blogg Skog till bord bjuder på ett ursmarrigt recept på sommarens bästa smör till det grillade!

Läs också: Gör Katarinas syrat smör – fantastiskt gott!

Kryddsmör med grillsmal

Skriv ut

Ingredienser

  • ¼ purjolök, använd sedan 1/2 – 1 tsk av sotet
  • 125 g smör
  • 1 citron
  • ½ färsk chili ett par kvistar färsk rosmarin
  • ½ tsk fänkålsfrö
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader och sota purjon enligt texten ovan.
  2. Tvätta citronen noga och riv det yttersta gula skalet av halva.
  3. Dela chilin och ta bort mellanväggarna inuti. Det är dem som står för det mesta av hettan och det här ska bli ett mer aromatiskt än starkt smör.
  4. Finhacka chili och rosmarin.
  5. Krossa eventuellt fänkålsfröna grovt.
  6. Blanda alla ingredienserna med smöret.
  7. Smaka av med salt och ställ kallt till servering. Vill du ha en enhetlig form kan smöret rullas in ett smörpapper. Ett alternativ är att göra en äggform med hjälp av en sked.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen