Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 oktober 2018

Kumminkryddat fröknäcke

Ett smakrikt fröknäcke med kummin, chiafrön, psylliumfrön och linfrön som bakas med majsmjöl.

 Kumminkryddat fröknäcke är enkelt att göra och underbart smakrikt!
Kumminkryddat fröknäcke är enkelt att göra och underbart smakrikt! FOTO: Ove Lindfors

Fröknäcke har blivit väldigt populärt, men det är dyrt. Att göra sitt eget är som tur var mycket enkelt.

I detta recept används majsmjölet. Det är ett mjöl som görs av mald majs, och ska inte förväxlas med majsstärkelse.

Läs också: Busenkelt knaprigt fröknäcke med trädgårdens örter

Kumminkryddat fröknäcke

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 plåt
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl majsmjöl (ej majsstärkelse)
  • 2 msk chiafrön
  • 2 msk psylliumfrön
  • 3 msk linfrön, helt eller krossat
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk nystötta kumminfrön
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl rapsolja

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser. Koka upp vattnet. Rör i vatten och olja i fröblandningen. Låt svälla cirka 15 minuter. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, cirka 35x40 centimeter. Bred ut smeten och lägg ett bakplåtspapper ovanpå. Kavla och tryck ut till en tunn kaka som täcker hela plåten.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 1 1/4 timme. Stäng av värmen och låt eftertorka med luckan på glänt tills ugnen är kall.
  4. Drag över pappret med knäcket på ett galler. Ta bort pappret och bryt i bitar.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen