Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 augusti 2019

Kvargbullar med bärfyllning

En klassisk bulle men med en fyllning av kvarg och bär. Så krämigt, så gott!

 Kvargbullar – klassiska bullar med en fräsch fyllning av kvarg och valfria bär.
Kvargbullar – klassiska bullar med en fräsch fyllning av kvarg och valfria bär. FOTO: Istock

De här kvargbullarna är väldigt populära i Finland men har inte riktigt hittat till Sverige. Fyllningen består av kvarg och valfria bär och resultatet är en härligt krämig och fräsch bulle!

Läs också: Därför är kvarg så nyttigt

Kvargbullar

Skriv ut

Ingredienser:

  • Deg
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 msk kardemumma
  • 12-14 dl vetemjöl
  • 150 g smör, mjukt
  • Fyllning
  • 50 g smör, mjukt
  • 1,5 dl socker
  • 250 g kvarg
  • 1 ägg
  • 3 msk maizena
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl blåbär, hallon eller annat valfritt bär

Gör så här:

  1. Deg: Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i mjölken. Tillsätt socker, ägg, kardemumma och socker. Blanda.
  2. Lägg i vetemjölet lite i taget och till sist smöret. Arbeta ihop till en smidig deg.
  3. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek.
  4. Lägg degen på mjölat bakbord och arbeta bort eventuella luftbubblor. Skär degen i ca 12 bitar och rulla till bollar.
  5. Låt bullarna jäsa på en plåt med bakplåtspapper och under bakduk i ca 20 minuter.
  6. Fyllning: Vispa med elvisp ihop smör och socker. Blanda i övriga ingredienser för hand.
  7. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Ta ett snaps- eller mindre dricksglas och tryck till i varje bulle så du får en urgröpning. Lägg först glaset i mjölet och sen i bullen så det inte fastnar.
  9. Pensla bullens kanter med ett uppvispat ägg och fyll sen med kvargblandningen.
  10. Baka bullarna gyllenbruna i ugn i ca 15 minuter.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen