Recept 9 augusti 2019
Kvargbullar med bärfyllning
En klassisk bulle men med en fyllning av kvarg och bär. Så krämigt, så gott!
De här kvargbullarna är väldigt populära i Finland men har inte riktigt hittat till Sverige. Fyllningen består av kvarg och valfria bär och resultatet är en härligt krämig och fräsch bulle!
Läs också: Därför är kvarg så nyttigt
Kvargbullar
Skriv ut
Ingredienser:
- Deg
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 ägg
- 2 dl socker
- 1 msk kardemumma
- 12-14 dl vetemjöl
- 150 g smör, mjukt
- Fyllning
- 50 g smör, mjukt
- 1,5 dl socker
- 250 g kvarg
- 1 ägg
- 3 msk maizena
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl blåbär, hallon eller annat valfritt bär
Gör så här:
- Deg: Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i mjölken. Tillsätt socker, ägg, kardemumma och socker. Blanda.
- Lägg i vetemjölet lite i taget och till sist smöret. Arbeta ihop till en smidig deg.
- Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek.
- Lägg degen på mjölat bakbord och arbeta bort eventuella luftbubblor. Skär degen i ca 12 bitar och rulla till bollar.
- Låt bullarna jäsa på en plåt med bakplåtspapper och under bakduk i ca 20 minuter.
- Fyllning: Vispa med elvisp ihop smör och socker. Blanda i övriga ingredienser för hand.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta ett snaps- eller mindre dricksglas och tryck till i varje bulle så du får en urgröpning. Lägg först glaset i mjölet och sen i bullen så det inte fastnar.
- Pensla bullens kanter med ett uppvispat ägg och fyll sen med kvargblandningen.
- Baka bullarna gyllenbruna i ugn i ca 15 minuter.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.