Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 februari

Kyckling med dragon

Laga en krämig kycklinggratäng med fransk smak av dijonsenap och dragon.

 Franska smaker i en värmande god gratäng på kyckling och crème fraiche.
Franska smaker i en värmande god gratäng på kyckling och crème fraiche. FOTO: Ove Lindfors

Att gratinera kycklingen i en sås på crème fraiche och senap gör att den behåller sin saftighet. Servera gärna med små kulpotatisar som slungats i olivolja, rosmarin och havssalt.

Läs också: Krossad vitlökspotatis med timjan – genialiskt gott!

Krämig kycklinggratäng med dragon

Ingredienser (4 portioner):

  • 4 stora kycklingbröstfiléer, gärna majskyckling
  • smör
  • salt
  • nymald peppar
  • 65–75 g babyspenat
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk dijonsenap
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad dragon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna. Bryn dem hastigt i smör på båda sidor. Krydda med salt och peppar.
  2. Fördela spenat och purjolök i en smord ugnsfast form. Lägg kycklingfiléerna över.
  3. Rör ihop grädde, crème fraiche, senap, vitlök och dragon. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen i formen.
  4. Gratinera i mitten av ugnen tills kycklingen är precis genomstekt, 20–25 minuter. Vill man vara extra noga ska innertemperaturen vara 72 grader när kycklingen är klar. Tiden är beroende av filéernas storlek.

Recept: Caroline Hofberg

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen