Recept 11 februari 2019
Kyckling med dragon
Laga en krämig kycklinggratäng med fransk smak av dijonsenap och dragon.
Att gratinera kycklingen i en sås på crème fraiche och senap gör att den behåller sin saftighet. Servera gärna med små kulpotatisar som slungats i olivolja, rosmarin och havssalt.
Läs också: Kycklinggratäng med pasta
Krämig kycklinggratäng med dragon
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- 4 stora kycklingbröstfiléer, gärna majskyckling
- smör
- salt
- nymald peppar
- 65–75 g babyspenat
- 2 dl strimlad purjolök
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl crème fraiche
- 3 msk dijonsenap
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 msk torkad dragon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna. Bryn dem hastigt i smör på båda sidor. Krydda med salt och peppar.
- Fördela spenat och purjolök i en smord ugnsfast form. Lägg kycklingfiléerna över.
- Rör ihop grädde, crème fraiche, senap, vitlök och dragon. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen i formen.
- Gratinera i mitten av ugnen tills kycklingen är precis genomstekt, 20–25 minuter. Vill man vara extra noga ska innertemperaturen vara 72 grader när kycklingen är klar. Tiden är beroende av filéernas storlek.