Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 februari 2019

Kyckling med dragon

Laga en krämig kycklinggratäng med fransk smak av dijonsenap och dragon.

 Franska smaker i en värmande god gratäng på kyckling och crème fraiche.
Franska smaker i en värmande god gratäng på kyckling och crème fraiche. FOTO: Ove Lindfors

Att gratinera kycklingen i en sås på crème fraiche och senap gör att den behåller sin saftighet. Servera gärna med små kulpotatisar som slungats i olivolja, rosmarin och havssalt.

Läs också: Kycklinggratäng med pasta

Krämig kycklinggratäng med dragon

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 4 stora kycklingbröstfiléer, gärna majskyckling
  • smör
  • salt
  • nymald peppar
  • 65–75 g babyspenat
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk dijonsenap
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad dragon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna. Bryn dem hastigt i smör på båda sidor. Krydda med salt och peppar.
  2. Fördela spenat och purjolök i en smord ugnsfast form. Lägg kycklingfiléerna över.
  3. Rör ihop grädde, crème fraiche, senap, vitlök och dragon. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen i formen.
  4. Gratinera i mitten av ugnen tills kycklingen är precis genomstekt, 20–25 minuter. Vill man vara extra noga ska innertemperaturen vara 72 grader när kycklingen är klar. Tiden är beroende av filéernas storlek.

Recept: Caroline Hofberg

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen