Recept 7 mars
Kycklingbröst i dragonsås
Den fina smaken av dragon funkar perfekt till kyckling. Här i en gräddig sås som passar bra lyxigare helgmiddag. Enkelt och gott!
Det franskinspirerade receptet är skapat av Lands matkreatör Katarina Ekeström – nyanserat och gott!
Läs också: Tomatdoftande gryta med kycklinglårfilé
Kycklingbröst i dragonsås
Skriv ut
Ingredienser (4 personer)
- 4 kycklingbröstfiléer
- Dragonsås:
- 1 schalottenlök
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl grädde
- 1 ½ msk koncentrerad kycklingfond eller en tärning
- ¾ msk vinäger från dragon-inläggning eller äppelcidervinäger
- 2 tsk japansk soja
- 2 tsk finhackade dragonblad, blad från några kvistar färsk dragon eller 1 tsk torkad
- 2 tsk dijonsenap
- salt
- svartpeppar
- gräslök
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem till fin färg runtom. Sätt in pannan i ugnen. Filéerna är klara när de når en innertemperatur på 70 grader. Lägg att vila.
- Skala och finhacka löken. Stek den glansig innan crème fraiche och grädde får följa med. Häll på fond, vinäger och soja. Låt småputtra till fin konsistens under några minuter.
- Rör i dragon och smaka av med senap salt och peppar.
- Skiva kycklingen tunt och lägg ner dem i såsen.
- Skär gräslök fint och strö över den. Har du färsk dragon får gärna några blad följa med.
- Servera med ris eller havreris eller potatis och en sallad.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.