Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 mars 2023

Kycklingbröst i dragonsås

Den fina smaken av dragon funkar perfekt till kyckling. Här i en gräddig sås som passar bra lyxigare helgmiddag. Enkelt och gott!

 Mustigt. Riktigt gott och fina smaker med kyckling i dragonsås.
Mustigt. Riktigt gott och fina smaker med kyckling i dragonsås.

Det franskinspirerade receptet är skapat av Lands matkreatör Katarina Ekeström – nyanserat och gott!

Läs också: Tomatdoftande gryta med kycklinglårfilé

Kycklingbröst i dragonsås

Skriv ut

Ingredienser (4 personer)

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • Dragonsås:
  • 1 schalottenlök
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 ½ msk koncentrerad kycklingfond eller en tärning
  • ¾ msk vinäger från dragon-inläggning eller äppelcidervinäger
  • 2 tsk japansk soja
  • 2 tsk finhackade dragonblad, blad från några kvistar färsk dragon eller 1 tsk torkad
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • gräslök

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem till fin färg runtom. Sätt in pannan i ugnen. Filéerna är klara när de når en innertemperatur på 70 grader. Lägg att vila.
  2. Skala och finhacka löken. Stek den glansig innan crème fraiche och grädde får följa med. Häll på fond, vinäger och soja. Låt småputtra till fin konsistens under några minuter.
  3. Rör i dragon och smaka av med senap salt och peppar.
  4. Skiva kycklingen tunt och lägg ner dem i såsen.
  5. Skär gräslök fint och strö över den. Har du färsk dragon får gärna några blad följa med.
  6. Servera med ris eller havreris eller potatis och en sallad.

Recept och foto Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen