Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 mars

Kycklingfilé med vitlök, grädde och vin

Tommy Myllymäkis ljuvliga kycklingfilé med vitlök, tomat, grädde och vin blir lätt familjens kycklingfavorit. Perfekt helgmat som de allra flesta gillar.

 En enkel kycklingrätt med fina smaker som de allra flesta gillar.
En enkel kycklingrätt med fina smaker som de allra flesta gillar. FOTO: Björn Ceder

Receptet kommer från mästerkocken Tommy Myllymäkis Myllymäkis menyer, en lustfylld kokbok för alla som gillar vällagad mat efter säsong.

Var noggrann med färsk kyckling

• Tänk på att kycklingen ska hettas upp till minst 70 grader, vilket man normalt sätt gör, så dör eventuella campylobacterbakterier.

• Använd olika skärbrädor och knivar till kyckling och annat. Diska noggrant.

 Myllymäkis menyer, Tommy Myllymäkis sjunde kokbok, innehåller hans egna favoritrecept med råvaror efter säsongen.
Myllymäkis menyer, Tommy Myllymäkis sjunde kokbok, innehåller hans egna favoritrecept med råvaror efter säsongen. FOTO: Björn Ceder

Läs också: Underbart goda lammfärsbiffar

Kycklingfilé med vitlök, tomat, grädde och vin

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner)

  • 500 g kyckling- alternativt lårfilé, i 2 x 2 cm stora bitar
  • 12 cocktailtomater (färska på sommaren, konserv på vintern)
  • 6 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 piripiri
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vispgrädde
  • finstrimlad persilja …
  • salt

Gör så här

  1. Kryssa tomaterna i toppen och skålla dem i kokande vatten. Låt dem svalna lite innan du skalar och halverar dem.
  2. Fräs vitlök och piripiri i olivolja i en stekpanna på medelvärme tills det börjar dofta. Lägg i kycklingbitarna och bryn 3–4 minuter försiktigt så att de får lite färg, men se upp så att vitlöken inte blir rostad.
  3. Häll i tomaterna och fräs en kort stund. Blanda ner vin och tomatpuré.
  4. Tillsätt grädde och ta upp kycklingbitarna. Koka ihop till en fin sås, tills cirka 1 1/2–2 dl återstår. Smaka av med salt och lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt bli varmt igen.
  5. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med persilja. Servera med bröd, ris eller både och.

Recept: Tommy Myllymäki

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen