Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 januari 2019

Kycklinggratäng till pasta

Mat som kan lagas i låda känns härligt smidig. Denna gratäng består av kyckling, paprika, champinjoner, purjolök och en smaskig sås.

 Det är gott och smidigt att laga mat i gratängform.
Det är gott och smidigt att laga mat i gratängform. FOTO: Istock

Det är någonting speciellt med mat som gratineras under ost i ugn. Den får en härligt gyllenbrun yta och får oss att vilja skopa upp en portion till.

Gratäng med kyckling och gräddigsås passar fint till så väl pasta och ris som couscous och matvete.

Läs också: Krämig broccoligratäng – lchf-vänlig

Kycklinggratäng

Skriv ut

Ingredienser: (4 personer)

  • 6 kycklingfiléer
  • 8 champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1 purjolök
  • 4 dl riven ost
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 2 msk soja
  • salt
  • peppar
  • Till servering:
  • couscous eller pasta penne

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva kycklingen i mindre bitar och stek i omgångar. Lägg över i en ugnssäker form.
  3. Strimla paprikan och skär champinjonerna i kvartar. Ansa och skär purjon i slantar.
  4. Fräs grönsakerna i omgångar och fördela över kycklingen i formen.
  5. Rör ihop crème fraiche, grädde, sambal oelek och soja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Häll såsen i formen. Toppa med den rivna osten.
  7. Grädda i ugnen i 25 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
  8. Servera med couscous eller pasta penne och en grönsallad.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen