Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 maj

Kycklingpanna med bacon och gräslök

Denna kycklingpanna med gräddig sås, gräslök, gurka och knaperstekt bacon är så god att du kommer vilja äta till sista droppe.

 Arlas sommarkyckling med gräddig sås, gräslök, gurka och knaperstekt bacon.
Arlas sommarkyckling med gräddig sås, gräslök, gurka och knaperstekt bacon. FOTO: Arla

Mormors sommarkyckling med riktig gräddsås, färsk skivad gurka och krispigt bacon på toppen smakar underbart gott med kokt potatis.

Receptet kommer från Arla och är en verklig klassiker.

Läs också: Saftig kyckling med dragon och dijonsenap

Sommarkyckling

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl grovhackad färsk gräslök
  • en kvarts gurka
  • 140 g bacon
  • 750 g färskpotatis
  • smör att steka i

Gör så här:

  1. Börja med att tvätta potatisen innan du kokar den i lättsaltat vatten.
  2. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna.
  3. Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 min.
  4. Skär gurkan i skivor och halvera dem. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av.
  5. Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet. Servera med potatisen.

Recept: Arla

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen