Recept 1 oktober 2019
Kycklingpanna med pasta, bacon och svampsås
Kycklingpannan som har allt! Tagliatelle, krämig svampsås, knaprigt bacon och saftigt kycklingbröst i en salig blandning.
Oj, oj, oj, vilken maffig megarätt! Nykokt tagliatelle, gräddsås med champinjoner, krispigt baconhack och möra kycklingbröstfiléer bäddar för succé vid middagsbordet.
Servera rätten men riven stark hårdost och du kommer älska livet efter första tuggan.
Läs också: Saftig kyckling med balsamsås och lufttorkad skinka
Kycklingpanna med pasta, bacon och svampsås
Skriv ut
Ingredienser: (4 portioner)
- 300 g tagliatelle, okokt
- 4 kycklingfiléer
- 140 g bacon
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl crème fraîche
- 2 msk kinesisk soja
- 2 msk smör
- 1 msk dijonsenap
- 250 g champinjoner, färska
- 2 schalottenlökar, gärna den avlånga bananschalotten
- 2 msk färska örter, t ex dragon, oregano eller rosmarin
- salt & peppar
Gör så här:
- Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
- Stek kycklingfiléer i 1 msk smör. Salta, peppra, krydda med färska örter. Skär i filéerna för att se att de blir genomstekta. Plocka upp ur pannan och ställ åt sidan.
- Skölj, ansa och skiva svampen. Finhacka löken. Stek i resterande smör. Plocka upp ur pannan och ställ åt sidan.
- Skär baconet i små bitar. Stek knaprigt. Tillsätt svamp- och lökhacket.
- Tillsätt grädde, crème fraîche, dijonsenap och soja under omrörning i stekpannan. Koka upp. Salta och peppra.
- Vänd ned pastan i såsen. Rör runt så att pastan täcks i sås och blir härligt krämig. Lägg kycklingfiléerna ovanpå.
- Dekorera med färska örter innan du ställer fram hela pannan på middagsbordet för självservering.