Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 oktober

Kycklingpanna med pasta, bacon och svampsås

Kycklingpannan som har allt! Tagliatelle, krämig svampsås, knaprigt bacon och saftigt kycklingbröst i en salig blandning.

 Pastapanna med kycklingbröstfilé, bacon och gräddig svampsås.
Pastapanna med kycklingbröstfilé, bacon och gräddig svampsås. FOTO: Istock

Oj, oj, oj, vilken maffig megarätt! Nykokt tagliatelle, gräddsås med champinjoner, krispigt baconhack och möra kycklingbröstfiléer bäddar för succé vid middagsbordet.

Servera rätten men riven stark hårdost och du kommer älska livet efter första tuggan.

Läs också: Saftig kyckling med balsamsås och lufttorkad skinka

Kycklingpanna med pasta, bacon och svampsås

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 300 g tagliatelle, okokt
  • 4 kycklingfiléer
  • 140 g bacon
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk smör
  • 1 msk dijonsenap
  • 250 g champinjoner, färska
  • 2 schalottenlökar, gärna den avlånga bananschalotten
  • 2 msk färska örter, t ex dragon, oregano eller rosmarin
  • salt & peppar

Gör så här:

  1. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
  2. Stek kycklingfiléer i 1 msk smör. Salta, peppra, krydda med färska örter. Skär i filéerna för att se att de blir genomstekta. Plocka upp ur pannan och ställ åt sidan.
  3. Skölj, ansa och skiva svampen. Finhacka löken. Stek i resterande smör. Plocka upp ur pannan och ställ åt sidan.
  4. Skär baconet i små bitar. Stek knaprigt. Tillsätt svamp- och lökhacket.
  5. Tillsätt grädde, crème fraîche, dijonsenap och soja under omrörning i stekpannan. Koka upp. Salta och peppra.
  6. Vänd ned pastan i såsen. Rör runt så att pastan täcks i sås och blir härligt krämig. Lägg kycklingfiléerna ovanpå.
  7. Dekorera med färska örter innan du ställer fram hela pannan på middagsbordet för självservering.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen