Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 september

Lammfärsgratäng med potatis, tomat och chutney

Lammfärsgratäng är den perfekta bjudmaten vars rester även kan bli till mättande lunchlådor.

 Lammfärsgratängen är en perfekt allt-i-ett-rätt att bjuda på eller göra lunchlådor av.
Lammfärsgratängen är en perfekt allt-i-ett-rätt att bjuda på eller göra lunchlådor av. FOTO: Arla

Detta är en krämig och god gratäng med lammfärs, skivad potatis och färskost. Den får dessutom en exotiskt fruktigt smak från mango chutney och curry.

Receptet kommer från Arla.

Läs också: Klassisk flygande Jacob med bacon, banan och jordnötter

Lammfärsgratäng

Skriv ut

Ingredienser:

  • 400 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 tsk smör
  • 1 burk konserverade körsbärstomater, à 420 g
  • 150 g färskost naturell
  • ½ dl mango chutney
  • 1½ tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 600 g kokt skivad potatis

Recept:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och hacka löken. Fräs lammfärs och lök i smör.
  3. Rör ner tomater, färskost, mango chutney och curry. Smaka av med salt och peppar.
  4. Varva köttfärsröra och potatis i en smord ugnssäker form.
  5. Gratinera i mitten av ugnen 12–15 min.
  6. Servera med sallad.

Recept: Arla

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen