Recept 17 september 2019
Lammfärsgratäng med potatis, tomat och chutney
Lammfärsgratäng är den perfekta bjudmaten vars rester även kan bli till mättande lunchlådor.
Detta är en krämig och god gratäng med lammfärs, skivad potatis och färskost. Den får dessutom en exotiskt fruktigt smak från mango chutney och curry.
Receptet kommer från Arla.
Läs också: Klassisk flygande Jacob med bacon, banan och jordnötter
Lammfärsgratäng
Skriv ut
Ingredienser:
- 400 g lammfärs
- 1 gul lök
- 1 tsk smör
- 1 burk konserverade körsbärstomater, à 420 g
- 150 g färskost naturell
- ½ dl mango chutney
- 1½ tsk curry
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 600 g kokt skivad potatis
Recept:
- Sätt ugnen på 225°.
- Skala och hacka löken. Fräs lammfärs och lök i smör.
- Rör ner tomater, färskost, mango chutney och curry. Smaka av med salt och peppar.
- Varva köttfärsröra och potatis i en smord ugnssäker form.
- Gratinera i mitten av ugnen 12–15 min.
- Servera med sallad.