Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 september 2019

Lammfärsgratäng med potatis, tomat och chutney

Lammfärsgratäng är den perfekta bjudmaten vars rester även kan bli till mättande lunchlådor.

 Lammfärsgratängen är en perfekt allt-i-ett-rätt att bjuda på eller göra lunchlådor av.
Lammfärsgratängen är en perfekt allt-i-ett-rätt att bjuda på eller göra lunchlådor av. FOTO: Arla

Detta är en krämig och god gratäng med lammfärs, skivad potatis och färskost. Den får dessutom en exotiskt fruktigt smak från mango chutney och curry.

Receptet kommer från Arla.

Läs också: Klassisk flygande Jacob med bacon, banan och jordnötter

Lammfärsgratäng

Skriv ut

Ingredienser:

  • 400 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 tsk smör
  • 1 burk konserverade körsbärstomater, à 420 g
  • 150 g färskost naturell
  • ½ dl mango chutney
  • 1½ tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 600 g kokt skivad potatis

Recept:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och hacka löken. Fräs lammfärs och lök i smör.
  3. Rör ner tomater, färskost, mango chutney och curry. Smaka av med salt och peppar.
  4. Varva köttfärsröra och potatis i en smord ugnssäker form.
  5. Gratinera i mitten av ugnen 12–15 min.
  6. Servera med sallad.

Recept: Arla

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen