Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 28 september

Landgång för köttälskare

Köttbullar, inlagd gurka, mormorslökar, kräftstjärtar, lax, äggkräm. Här får du recept på läckraste landgången.

 Landgången är laddad!
Landgången är laddad!

Syrligt, salt, mustigt och krämigt gott med köttbullar, riven inlagd gurka, stekt lök, färskostkräm med pepparrot, små fina rödbetor, skinka, äppelsalsa och prinskorv. Tillsammans blir det läckraste landgången.

Landgång för köttälskare

Skriv ut

Ingredienser: 4 personer

  • 4 landgångsbröd
  • 16 - 20 stekta köttbullar
  • 4 skivor rökt skinka
  • 12 stekta prinskorvar
  • 8 små färska kokta rödbetor
  • Steklök, se separat recept
  • Riven inlagd gurka
  • Pepparrotsröra
  • 100 g färskost
  • 1 dl cremè fraiche
  • 2 msk färsk riven pepparrot
  • Salt
  • Pepparrotsröra:
  • 100 g färskost
  • 1dl cremè fraiche
  • 2 msk färsk riven
  • Äppelsalsa:
  • 2 små äpplen
  • 3 msk majonnäs
  • Senapsmajonnäs:
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk grovkornig senap
  • Garnering:
  • Salladsblad
  • Färsk riven pepparrot
  • Skuren gräslök eller lökblast
  • Fint hackad persilja

Gör så här

  1. Pepparrotsröra: Vispa ihop färskosten med cremè fraiche. Rör i pepparrot och smaka av med salt.
  2. Äppelsalsa: Tärna äpplet fint och rör ihop med majonnäsen.
  3. Senapsmajonnäs: Rör ihop ingredienserna.
  4. Montering: Bred smör på landgångsbrödet. Grunda med några salladsblad.
  5. Lägg köttbullar och små stekta lökar som första stopp på vägen. Toppa med riven, inlagd gurka.
  6. Sedan kommer en våg av pepparrotskräm toppad med rödbetor och riven pepparrot. Skinka efter det följd av äppelsalsa.
  7. Sist ut är de stekta halverade prinskorvarna och en klick senapsmajonnäs. Avsluta med att strö över lite persilja.

Array

Riven inlagd gurka

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 burk på 2 l
  • 1 ½ kg inläggningsgurka
  • ½ kg gul lök
  • 1 knippa dill
  • Lag:
  • ½ kg socker
  • 4 dl ättika
  • ½ dl salt
  • 2 påsar gult senapsfrö, cirka 50 g

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till lagen så att sockret smälter. Ställ att svalna.
  2. Tvätta gurkorna noga. Skala löken. Skär dillen fint.
  3. Riv gurkor och lök grovt. Lägg upp i en skål och häll över den avsvalnade lagen tillsammans med dill och dillkronor. Rör om och låt stå en stund innan rivet läggs på burk.
  4. Gurkan är god redan efter några timmar, men tjänar på att stå några dygn innan den börjar användas. Förvaras i kyl och håller sedan flera veckor.

Recept Katarina Ekeström

Mormorslökar

Skriv ut

Ingredienser:

  • 500 gram smålökar
  • 50 gram smör
  • 1 tesked socker
  • ½ tesked salt
  • 2 matskedar vatten

Gör så här

  1. Skala lökarna. Smält smöret i en panna och stek löken några minuter till fin färg. Strö över socker och salt. Häll på lite av vattnet.
  2. Lägg på ett lock. Puttra lökarna helt mjuka och späd med mer vätska om det behövs.

Recept Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen