Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 februari 2020

Jennys kladdiga långpannebullar

En ljuvligt överdådig butterkaka fylld med massor av vaniljkräm och smör. Du bakar den i en form.

 Baka en lyxig butterkaka med extra allt. Det kommer bli bästa fikastunden någonsin!
Baka en lyxig butterkaka med extra allt. Det kommer bli bästa fikastunden någonsin! FOTO: Jonas Larsson

Lyxigaste och saftigaste bullarna bakar du i en form. De kallas visserligen för långpannebulllar i boken Kakburken, hela Sveriges bästa bakverk av Mia Örn, men i receptet rekommenderas en ugnsfast form.

Läs också: Saftig sockerkaka – ljuvligt recept

Tillsätt gärna nymalen kardemumma i degen. Det gör susen, tipsar Jenny Hedlund som ligger bakom receptet.

 Kakburken, hela Sveriges bästa bakverk innehåller 50 fantastiska recept från medlemmarna i Facebook-gruppen Kakburken.
Kakburken, hela Sveriges bästa bakverk innehåller 50 fantastiska recept från medlemmarna i Facebook-gruppen Kakburken. FOTO: Jonas Larsson

Långpannebullar

Skriv ut

Ingredienser (20 bitar/stycken):

  • Deg
  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl strösocker
  • 9 dl vetemjöl
  • 150 g rumsvarmt smör
  • Fyllning 1
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap
  • Fyllning 2
  • 1 1/4 dl vaniljpulver, exempelvis Marsan
  • 3 dl standardmjölk
  • Pensling
  • 1 ägg
  • pärlsocker

Gör så här:

  1. Deg: Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och lätt uppvispade ägg och rör om tills jästen löses upp.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Knåda degen cirka 10 minuter för hand eller i maskin. Låt jäsa minst 40 minuter.
  3. Fyllning 1: Rör ihop ingredienserna till en krämig fyllning.
  4. Fyllning 2: Vispa ner vaniljpulvret i mjölken och låt det tjockna någon minut.
  5. Dela degen i två delar. Kavla ut den ena biten till en rektangulär kaka och lägg i en ugnsform klädd med bakplåtspapper, cirka 24 x 30 centimeter. Bred över fyllning 1.
  6. Kavla ut den andra degbiten till en rektangel. Bred vaniljkrämen över kakan. Rulla ihop som en rulltårta.
  7. Skär i cirka 20 bitar och ställ dem med jämna mellanrum och med snittytan nedåt i långpannan. Det blir kladdigt, men gör så gott du kan! Låt jäsa cirka 60 minuter.
  8. Pensling: Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda längst ner i ugnen i 200 grader i cirka 20–25 minuter.

Recept: Jenny Hedlund

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen