Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 oktober

Lasagnette – superrecept på snabblasagne!

Galet sugen på lasagne? Laga en galet god snabbvariant – lasagnette – i stället. Här är matprofilen Zeina Mourtadas smarriga recept. Perfekt även att frysa in.

 Snabbt och gott. Lasagnette är en perfekt rätt att frysa in, blir lika god som nylagad när den värms upp.
Snabbt och gott. Lasagnette är en perfekt rätt att frysa in, blir lika god som nylagad när den värms upp. FOTO: Ulrika Ekblom

Sugen på lasagne men har ont om tid? Då är det Zeina Mourtadas härliga snabblasagne du ska svänga ihop. Du gör den med lasagnette-pasta, en pastasort som ser ut som mini-lasaganeplattor. Men rätten blir lika god med exempelvis fjärilspasta, pastaskruvar eller vad du gillar eller råkar ha hemma, tipsar Zeina Mourtada.

Receptet kommer från hennes kokbok Veckans matsedel.

 TV-kocken och matbloggaren Zeina Mourtada bjuder på favoritrecept ur sin kokbok Veckans matsedel.
TV-kocken och matbloggaren Zeina Mourtada bjuder på favoritrecept ur sin kokbok Veckans matsedel. FOTO: Ulrika Ekblom

Läs också: Supergod bakad potatis

Lasagnette (Snabblasagne)

Skriv ut

Ingredienser

  • 4-6 portioner
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • rapsolja att steka i
  • 400 g nöt- eller vegofärs
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 förpackning krossade tomater, cirka 400 g
  • 1 förpackning passerade tomater, cirka 400 g
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 300 g lasagnette-pasta eller fjärilspasta
  • färsk basilika att toppa med
  • Ostsås
  • 2 dl crème fraiche, 34 procent
  • 200 g riven ost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och vitlök glansiga. Tillsätt färs och torkade kryddor och stek tills färsen har fått färg. Tillsätt krossade och passerade tomater samt salt och peppar, och låt såsen koka under lock i 15 minuter.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men lite kortare tid så att den har kvar en aning tuggmotstånd.
  3. Häll av vattnet.
  4. Häll hälften av pastan i botten på en smord ugnsform och fördela sedan färssåsen jämnt ovanpå. Täck med resterande pasta.
  5. Blanda ihop crème fraiche och riven ost. Bred ut ostsåsen på toppen. Gratinera mitt i ugnen i cirka 15 minuter,eller tills ostsåsen fått en fin gyllene färg. Toppa med basilika och servera.

Recept: Zeina Mourtada ur Veckans matsedel

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen