Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 oktober 2019

Läskig spindelkladdkaka

En kladdig kladdkaka med en skrämmande spindelkristyr. Perfekt till höstlovets fikamys!

 En kladdis passar alltid – oavsett högtid.
En kladdis passar alltid – oavsett högtid.

I Sverige växer traditionen med Halloween sig bara större för varje år som går. Passa på att spöka ut fikat med ett busigt och enkelt spindelnätsmönster.

Svårare än så här behöver det verkligen inte vara!

Läs också: Superkladdkakan med extra allt i fyra lager

Spindelkladdkaka

Skriv ut

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Kristyr:
  • 1 äggvita
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk ättiksprit, 12 %

Gör så här:

  1. Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
  3. Smält smöret. Blanda smör, socker och ägg i en bunke.
  4. Rör ned vetemjöl, kakao och vaniljsocker i smörsmeten.
  5. Häll smeten i kakformen.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
  7. Låt svalna.
  8. Kristyr: Vispa ihop alla ingredienser.
  9. Fyll en spritspåse med kristyren.
  10. Dekorera kakan genom att först dra två linjer som ett kryss tvärs över kakan. Dra sedan ytterligare två linjer som korsar på tvären av de tidigare.
  11. Gör 4-5 cirklar av kristyr som löper över alla linjer.
  12. Voilá! Spindelnät.
  13. Servera kakan med vispgrädde.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen