Recept 29 oktober 2019
Läskig spindelkladdkaka
En kladdig kladdkaka med en skrämmande spindelkristyr. Perfekt till höstlovets fikamys!
I Sverige växer traditionen med Halloween sig bara större för varje år som går. Passa på att spöka ut fikat med ett busigt och enkelt spindelnätsmönster.
Svårare än så här behöver det verkligen inte vara!
Läs också: Superkladdkakan med extra allt i fyra lager
Spindelkladdkaka
Skriv ut
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2,5 dl socker
- 1 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- Kristyr:
- 1 äggvita
- 4 dl florsocker
- 1 tsk ättiksprit, 12 %
Gör så här:
- Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm.
- Smält smöret. Blanda smör, socker och ägg i en bunke.
- Rör ned vetemjöl, kakao och vaniljsocker i smörsmeten.
- Häll smeten i kakformen.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
- Låt svalna.
- Kristyr: Vispa ihop alla ingredienser.
- Fyll en spritspåse med kristyren.
- Dekorera kakan genom att först dra två linjer som ett kryss tvärs över kakan. Dra sedan ytterligare två linjer som korsar på tvären av de tidigare.
- Gör 4-5 cirklar av kristyr som löper över alla linjer.
- Voilá! Spindelnät.
- Servera kakan med vispgrädde.